Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PC port Vanquish na maximální detaily a videosrovnání s PS3

+ odbyt Bayonetta PC, deníček.

Bez nějakého většího vzrušení vychází dnes pro počítače notně opožděná konverze Vanquish (detaily), kterou se Sega uráčila přinést na PC po sedmi letech od konzolového originálu.

Bylo proto otázkou, jestli využije možností moderního hardwaru, o kterém ve 2010 vývojáři ani nesnili. Takhle port střílečky vypadá v 1080p, zatímco na PC běží ve více než 60fps:

Watch on YouTube

Kolegové z Digital Foundry ve srovnávacím videu s PS3 předlohou nešetřili chválou, dle nich to je konverze, na jakou jste čekali. Vyžaduje prý ještě výkonnější HW než Bayonetta PC, ale zase dostanete 1440p60 s GTX 970:

Watch on YouTube

Sega se mezitím vyjádřila k odbytu jiné starší konverze od Platinum Games - Bayonetta. Prodeje její PC verze prý splnily či dokonce překonaly předpoklady. Konkrétně si hru dle výrobce za zhruba úvodní měsíc (od 11.4.) pořídilo 170 tisíc lidí, což plus minus odpovídá odhadu ze SteamSpy (176 tisíc kopií). Uživatelské recenze Bayonetta na Steamu jsou pak velmi kladné, takže tyto převody zaprášených konzolových hitů (tento už z 2009!) asi smysl dávají.

K příležitosti vydání Vanquish PC se objevil ještě osmiminutový vývojářský deníček:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Vanquish

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments