Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony na E3 2017: Méně keců, více her

Už víme, co čekat od konference.

Týden před jejím uskutečněním (v noci z pondělí na úterý 13. června) promluvili čelní představitelé Sony, co vlastně máme očekávat od E3 2017 konference. A docela toho v předstihu pustili dost...

Ve zkratce by se jejich cíl dal charakterizovat opět takto: méně keců, více ukázek z her. Aneb méně klasická konference a spíš předvedení software - proložené "průměrně 90 vteřinami strašně vtipných hlášek od amerického prezidenta firmy Shawna Laydena".

Jistá je zatím přítomnost těchto kousků, ovšem nevíme, zda úplně všechny v hratelných verzích:

  • God of War
  • Spider-Man
  • Uncharted: The Lost Legacy
  • Days Gone
  • Gran Turismo Sport
  • Druhá vlna her pro PlayStation VR

Layden počítá s hojným zastoupením japonských vývojářů, kteří jsou prý pro Sony velmi důležití - stačí si vzpomenout na úspěch nedávných Resident Evil 7, Nioh, Nier: Automata, Persona 5 či Final Fantasy 15. Prý řada tamních studií zatratila mobily a vrací se k velkým konzolím. Od japonských studií prý dojde na E3 k několika velkým oznámením.

Co se týče partnerství s třetími stranami, Sony má dohody ohledně Call of Duty, Destiny 2, Red Dead Redemption 2 (Alza.cz) a Star Wars. Když je hodlá tlačit, je pravděpodobné, že něco z toho na její konferenci zahlédneme - ten RDR2 by byl pecka.

Velký důraz bude rozhodně kladen na nový God of War (Alza.cz), jehož minulé díly v Evropě prý nebyly moc úspěšné. Avšak když tento reboot obsahuje více vyprávění příběhu a otevřený svět (=prý důkaz o globálním uvažování Sony s designem her), slibují si od něj mnohem více i na starém kontinentu - protože evropští hráči milují příběhové hry, prý nejen Singstar.

Naopak nic zatím pro E3 není potvrzeno okolo Bloodborne 2 (Sony nechce komentovat) ani o novém projektu Sucker Punch (tvůrci Infamous). Na téma Death Stranding boss zatím utrousil pouze staré známé věci, že projekt financují a že nechali Kojimovi volnou ruku ve výběru enginu (prý nebývá zvykem), kterým se nakonec stal ten z Horizon Zero Dawn.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS4
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments