Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odhaleno Metro Exodus

Fantastická FPS.

Fantasticky vyhlížející novou střílečku z vlastních očí, která se odehrává v klaustrofobických zamrzlých kanálech, kde vás honí podivné zubaté příšery, které zavíráte do dveří, zatímco slyšíte váš zrychlený dech, oznámil Microsoft v úvodu své E3 konference.

Jmenuje se Metro Exodus a vyjde někdy v roce 2018 - sledujte pětiminutové demo:

Watch on YouTube

Po vylezení ven hráč bojuje s obří fantasy příšerou za pomoci kuše, jezdí po laně nad pečlivě propracovaným prostředím se zaparkovanou ruskou helikoptérou a v závěru naskakuje do starého parního vlaku, který uhání pryč a zanechává báječný pocit, že tohle prostě chcete okamžitě hrát.

Oficiální popisek hry od 4A Games slibuje návštěvu ruin mrtvé Moskvy a nelineární otevřené levely (ne přímo tradiční otevřený svět) s cestou napříč celým postapo Ruskem v dosud největším dílu série Metro. Vzrušující příběh se inspiroval všemi čtyřmi epizodami novely od autora jménem Dmitry Glukhovsky o nukleárním jaru, létu, podzimu i zimě.

Čeká vás opět kombinace survival hororu s prozkoumáváním prostředí, stealthem a vražedným bojem, to vše prý v "dosud nejvíce vtahujícím atmosférickém dobrodružství, co bylo kdy vytvořeno".

Na Xbox One X bude hra podporovat HDR a 4K rozlišení, vyjde i pro PC a X1. Vydavatel později potvrdil i PS4 verzi, kterou se MS snažil zamlčet.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments