Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Představen první datadisk XCOM 2

Kdo jsou The Chosen?

Teaser z minulého týdne nelhal, zato 2K v podstatě ano, když říkali, že letos nic nového nevydají.

Právě oznámený datadisk pro XCOM 2 (Alza.cz) se jmenuje War of the Chosen a vyjde už 29. srpna. Má jít o zásadní nášup nového obsahu v čele s dalšími nepřáteli, prostředími, misemi, třídami jednotek a frakcemi odboje. Debutový trailer:

Watch on YouTube

The Chosen mají být mimozemští hrdinové s rozličnými schopnostmi a osobnostmi, jejichž úkolem je lovit sejmout jednotky XCOM po celém světě. Několikrát je potkáte během kampaně a každý další střet budou tužší.

Na strategické mapě zeměkoule se prý budou neustále pokoušet sabotovat vaši organizaci, čímž má celý konflikt eskalovat. Někdy vám unesou vojáky z mise, jindy vám jejich Assassin předvede, jak kradým postupem zlikviduje celou armádu. Dalšími třídami budou Hunter či Warlock.

Nepůjde tedy o novou kampaň v tradičním slova smyslu, nýbrž o integraci veškerého přidaného obsahu do oceňované základní hry XCOM 2 (něco jako u Enemy Within pro jedničku), která bude vyžadována ke spuštění. Krabicovka zatím není jistá, zato už existuje produktová stránka pro digitálku na Steamu (bez ceny, datadisk není součást Season Pass).

Detaily na blogu Firaxis, kde potvrzují existenci i pro PS4/X1 verze, nové cíle na mapách, bohatší znovuhratelnost a Challenge mód s globálním žebříčkem za in-game výzvy.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

XCOM 2

PS4, Xbox One, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments