Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Videosrovnání Shadow of the Colossus

Je to remake či reedice?

Když byla Sony na konferenci skoupá na slovo o vylepšeních, internet si zkusil pomoci sám v pátrání, jak moc se změní včera ohlášený Shadow of the Colossus pro PS4 a zda ho nazývat re-edicí, remakem či pořádným remasterem. Porovnán nebyl s originálem na PS2, nýbrž s pozdější verzí pro PS3 v rámci Ico a Shadow of the Colossus Collection HD, kterou spáchali ti samí Bluepoint Games (jako teď na PS4) ve spolupráci s JAPAN Studio.

Watch on YouTube

Výrobce krátce poté pro časopis Famitsu potvrdil, že to je remake. Obsah hry zůstane stejný jako v originálu, ale veškeré podklady se předělávají. Jelikož se od PS2 verze změnily požadavky hráčů, implementují nějaký nový způsob ovládání hry za pomoci současných technologií. Ovšem kdo chce, klidně může vše hrát stejně jako kdysi (volitelná možnost).

Oficiální PlayStation Blog slibuje, že podrobnosti se dozvíme v řádu měsíců - do vypuštění ve 2018 je zkrátka času dost: "Fakt, že Shadow of the Colossus zůstává uznávaným kouskem i v moderní době, dokazuje přetrvávající a ojedinělou vizi hry. Pokud toto opětovné vydání přivede ke hře novou generaci hráčů, bude to výhra pro médium jako celek."

První tři obrázky už oficiálně ve vysokém rozlišení:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments