Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Náznak Age of Empires 4 pro Gamescom

Microsoft a PC hraní.

Microsoft se stále snaží najít cestu k PC hráčům, což se mu ne úplně daří. Sice přichází s prospěšnými iniciativami jako DirectX 12, propojení komunity s Xboxem či konverzemi bývalých exkluzivit, ale že by byl nejoblíbenější firmou běžného PCčkáře, to se rozhodně říct nedá. Když už, tak spíš naopak kvůli obstrukcím s Windows Store a speciálními verzemi her tamtéž.

Adam Isgreen z Microsoft Studios nicméně netají ambice firmy, snažící se být zásadním hráčem na poli PC hraní. V rozhovoru pro VentureBeat promluvil o něčem, co by mohlo reputaci napravit.

"Jsem extra natěšený na Gamescom, až tam budeme mluvit o Age of Empires. Jsem si jistý, že se to všem bude líbit," naznačil plnohodnotné PC pokračování této legendární real-time strategie, ale nemluvil jen o té definitivní 4K edici.

Oznámit tuto zásadní novinku na E3 se prý nehodilo, protože je to výstava orientovaná spíš na americký či asijský trh, kdežto Evropa má s žánrem RTS dlouhou historii a tradici. Dokonce tam má být hratelná beta tohoto ještě neohlášeného titulu.

Dle Isgreena prý v Microsoftu pracuje spousta zaměstnanců, kteří jsou kovanými hráči po desítky let a dělají prý všechno pro to, aby se PC verze hrály skvěle. Údajně tráví spoustu času interními diskusemi, které vlastnosti mají do PC verzí zahrnout.

"Chceme, aby lidé věřili Microsoftu jakožto místu, odkud mohou dostat báječné PC hry," uzavřel své povídání.

Read this next