Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 5 určitě vznikne, ujišťuje Sony

Černé na bílém.

Nedávno nás vystrašila probíhajícími interními diskusemi o dalším směřování, které navázaly na starší zvěsti, že už vůbec nemusí jít o tradiční konzoli.

Ale nemusíte se bát: PlayStation 5 určitě vznikne. Ujistil o tom šéf amerických studií Sony v novém rozhovoru pro německý Golem.

Ačkoli je příchod PS5 ještě prý docela vzdálen, odhadem pár let, mělo by dle tohoto vyjádření jít o klasickou novou generaci se všímvšudy. Čili Sony se dle něj pravděpodobně nevydá na cestu, jakou razí mobilní telefony, s každoročními aktualizacemi modelů, PS4 Pro byla spíš jen taková výjimka uprostřed cyklu. Zůstane věrná konvenčnímu chápání, co je nová konzolová generace.

Shawn Layden také slíbil, že nikdy nebudou existovat exkluzivní hry pouze pro PlayStation 4 Pro (Alza.cz), tzn. nadále platí záruka zprovoznění všech her na veškerých modelech PS4.

Jinak v interview ocenil, jak se mění časy, že si mohou dovolit vydat zásadní hry jako Horizon Zero Dawn i mimo podzimní sezónu a že se to nijak negativně neprojeví na prodejích. Prý je fajn, že teď mohou takové hry vycházet kdykoli během roku.

Čtěte také: PlayStation 5 se prý nevyhne fotorealistické grafice, PlayStation 5 prý na Vánoce 2018, PlayStation 5 by mohlo vyjít v druhé půlce 2018.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments