If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nález mimozemšťanů v GTA 5

Blízké setkání třetího druhu.

Červnové rozšíření Gunrunning pro GTA Online přineslo něco, co hráči milují a co je jedním z důvodů, proč je tahle série dlouholetým bestsellerem (Alza.cz).

Už prozkoumání zdrojového kódu přídavku fanoušky signalizovalo jisté náznaky, že někde poblíž vojenské základny Zancudo možná mohlo spadnout UFO.

Nyní partička moderů říkající si Team Guru (neplést s Guru Jára) našla způsob, jak úpravou kódu hry misi s mimozemštany odemknout a natočila ji na video. Zdůrazňují přitom, že nic z toho do hry není přidáno z jejich strany, jen pozměnili pár konfiguračních souborů, aby aktivovali to, co už v GTA 5 je:

Cover image for YouTube videoChiliad Mystery Gurus: The Alien Crash Site revealed

Pravda, není to mise, která by se svou atraktivitou zapsala do análů herního průmyslu: hráči jen přijdou k místu havárie masivní mimozemské lodi a najdou tam mrtvé vědce v bažinách. Jakmile získají cizácké vajíčko (není zřejmé, zda lze nějak obdržet běžným hraním bez modifikace kódu), objeví se okolo nich několik mimozemšťanů, se kterými se musí vypořádat. Cílem je pak donést ho do bunkru, čímž mise končí.

Vše vzbuzuje rozruch hlavně kvůli tomu, že Rockstar nikdy o takové misi v Grand Theft Auto 5 veřejně nepromluvil, tudíž její přítomnost nejprve ani nikdo nepředpokládal. Jaký to rozdíl oproti drtivé většině ostatních her, o nichž víme první poslední dlouho před vydáním a člověka pak jen máloco překvapí při samotném hraní.

A co bude dál? Pokračuje pátrání po tom, jestli se někde ve hře náhodou neskrývá nepoškozený (tzn. ještě nehavarovaný) model cizácké lodi. To by byla teprve pecka, mít ji jednoho dne jako ovladatelný dopravní prostředek a nandat to s ním všem ostatním...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments