Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konec podpory Windows XP a Vista ve hrách Blizzardu

Musíte upgradovat.

Chcete-li nadále hrát World of Warcraft (Alza.cz), StarCraft 2, Diablo 3, Hearthstone a Heroes of the Storm, musíte přejít na novější operační systém.

Tento vzkaz poslal hráčům Blizzard, který od letošního října přestane oficiálně podporovat Windows XP a Windows Vista, na nichž už třeba Overwatch nerozběhnete.

Pokud jste v klidu, že to je jen taková proklamace, která pak nemusí platit, dokud nemusíte s nějakým technickým problémem kontaktovat zákaznickou podporu a ta vás pošle do háje, přečtěte si následující slova výrobce z fór Battle.net:

"Uvedené hry už na těchto starších operačních systémech nebudou běžet. Doporučujeme proto všem hráčům, kteří je stále používají, aby přešli na novou verzi OS."

Blizzard argumentuje tím, že od XP/Vista už vznikly tři nové verze Windows a že většina jeho publika na ně dávno přešla. Počet hráčů na starých OS je prý už zanedbatelný a samotný Microsoft je přestal podporovat už ve 2009 či 2012.

Kdy přesně ke změně dojde a jakým způsobem, např. zda opatchováním starších titulů nebo ověřováním operačního systému na Battle.net před spuštěním, zatím není známo, ale zazněl slib upřesnit to později.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Android, iOS, PC, Mac

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments