If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tržby z Xboxů spadly skoro o třetinu

Jarní výsledky Microsoftu.

Microsoft zveřejnil finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí fiskálu 2017, který končil 30. červnem. Na jednu stranu jsou znepokojující, na stranu druhou dokáží i potěšit.

Tržby z hardware Xboxu meziročně spadly o varovných 29 procent, což firma zdůvodňuje nižší cenou konzolí (slevy) a také přiznaným nižším počtem prodaných konzolí.

Opět bohužel schválně nespecifikovala, kolik Xbox One během jara prodala, aby to nebylo možné porovnávat s čísly PS4, natožpak data starého X360.

Gratulovat si ovšem Microsoft může k nárůstu herního software o 11 procent, k čemuž prý pomohl vysoký počet transakcí přes Xbox Live.

Počet hráčů na této platformě nicméně lehce klesá: aktivních jich bylo v minulém čtvrtletí 53 milionů (o milion více než v zimě), ale na podzim šlo o 55 milionů uživatelů.

Když se všechno dá dohromady, herní divize Microsoftu hlásí zvýšené tržby o 3 procenta (lepší než výsledky celé firmy padající o 2 procenta kvůli mobilní divizi). Do budoucna však zůstává sebevědomá díky ohlášení Xbox One X, reportuje MCV.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments