If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Další detaily o českém stánku na Gamescomu

O EU dotaci z Hospodářek.

To, o čem jsme psali jako první hned v pondělí ráno, se dnes dostalo až na stránky tištěných Hospodářských novin.

Ani ty sice neodhalily, kolik český národní stánek na Gamescomu daňové poplatníky (dotace z peněz EU) stál. Zúčastnění menší vývojáři uvádějí, že bez pomoci agentury CzechTrade by se na veletrh jinak nikdy nedostali. Prý jim ulehčuje přípravy a snižuje náklady, jinak si od toho slibují hlavně nové kontakty.

"CzechTrade při volbě veletrhů, které do projektu zařadí, vychází primárně z poptávky firem nebo oborových asociací. Při přípravě českého stánku na veletrhu Gamescom 2017 CzechTrade spolupracoval se sdružením České hry, které organizuje české herní tvůrce," řekl pro HN generální ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal.

Iniciativa je prý součástí interního projektu NOVUMM KET, který pomáhá malým a středním podnikům v prezentaci na světových výstavách a veletrzích. Předseda sdružení České hry Pavel Barák, bez jehož aktivity by stánek nevznikl, doufá, že v budoucnu něco podobného spáchají v USA či Asii, aby tak pomohli zviditelnit nadějné domácí projekty i jinde.

Mezi ně patří mimojiné singleplayerové lovení duchů Ghost Theory od pražských Dreadlocks, které už jednou uspělo na Kickstarteru (cíl 50 tisíc liber) a podporovatelům bylo slíbeno dodání už přístí měsíc. Přesto se tvůrci nakonec rozhodli pro výrazné zvětšení konceptu hry a pro něj nyní potřebují další řádově stovky milionů korun, které se jim v uplynulém roce zatím nepovedlo nikde sehnat a situaci jim neulehčil ani výsledek nedávného Outlast 2.

"Díky CzechTradu budeme mít masivnější stánek a tím i víc pozornosti. Jedeme na Gamescom hledat i investiční a distribuční partnery pro náš připravovaný horor Ghost Theory," prozradil tam plány šéf společnosti Michal Červenka.

Celý článek Hospodářek čtěte zde, než časem spadne za placenou bránu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments