Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hellblade jen na PC pokořilo 100 tisíc

+ jaká karta potřeba na 60fps?

Lidé ocenili snahy relativně malého studia o nevšední tříáčkový titul s nižším rozpočtem, kterému také nahrálo do karet chytré načasování doprostřed letního sucha.

PC verze Hellblade se na Steamu prodalo přes 100 tisíc kusů, odhalilo neoficiální počítadlo majitelů, SteamSpy.

Když k tomu přičtete (zatím neznámý) odbyt PS4 verze, může se to brzy pomalu může blížit čtvrt milionu kusů, což je týden po vydání rozhodně úspěch. A staří vydavatelé, kteří projekt předtím odmítli, si mohou začít rvát vlasy...

Pro srovnání jiné hry, které vyšly v tu samou dobu: Lawbreakers na PC má 58 tisíc lidí, zatímco druhou sezónu adventury Batman: The Evil Within jen 18 tisíc.

Watch on YouTube

Kolegové z Digital Foundry mezitím publikovali dosud nejpečlivější videosrovnání PC a PS4 Pro verze Hellblade. Na něm je zajímavé hlavně zjištění, jakou grafickou kartu od Nvidia či AMD potřebujete, abyste mohli hrát na počítači v 60 snímcích za vteřinu. A také jaké vliv má různé nastavení detailů na framerate. Hraní v 60 fps je prý zásadním vylepšovákem, protože pak jsou animace plynulejší a máte pocit, že ovládání reaguje pružněji. Na PS4 Pro prý 60fps mód šlape jen někde okolo 900p.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Hellblade

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments