Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cenové zvýhodnění PlayStation VR

+ slib AAA titulů.

Zatím jen v Severní Americe učinila Sony mírné zatraktivnění PlayStation VR (Alza.cz). Oznámila tam nové balení s tímto příslušenstvím k PS4, které je cenově výhodnější než ta dosavadní.

Počínaje 1. zářím uvede na tamní trh verzi PS VR s přiloženou kamerkou PlayStation, která předtím v balení nebyla, takže ji vlastně zákazníci dostanou navíc. Za vše bude chtít 399 dolarů.

Alternativně je na výběr ještě balení s hrou PS VR Worlds, headsetem, kamerkou a dvěma PS Move ovladači, za 449 dolarů. Pro Evropu zatím podobná nabídka v tuto chvíli není, ale může následovat časem. U nás základní balení momentálně stojí 10,5 tisíce a bundle s kamerkou i hrou okolo 12 tisíc.

Sony tak následovala HTC s Vive a Oculus s Riftem, jejiž výrazné zlevnění přišlo před pár týdny a bylo nutné k tomu, aby se zařízení pro virtuální realitu mezi hráči více prosadila.

Děje se tak v době, kdy je PS VR díky firmware 5.0 postupně vylepšována a kdy viceprezident marketingu firmy Asad Qizilbash slíbil, že se na VR headset hodlají velmi soustředit a uvést na něj více AAA titulů, aniž by však do jejich podpory vývojáře vyloženě nutila silou.

Mezi takové řadí třeba nedávný Farpoint, prý vzhledem k jeho rozsahu a vysokým investicím do výroby. Představitel Sony je jinak spokojen s tím, jak jsou pro PS VR vyváženy velké áčkové hry a nezávislé jednohubky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments