Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Destiny 2 největší konzolovou premiérou roku

Osmým dnem milion lidí.

U nás to zcela nepochybně z různých, i historických důvodů neplatí, v zahraničí však panuje úplně odlišná situace.

Activision a Bungie oznámili, že minulý týden vydané Destiny 2 (Alza.cz) pro PS4 a X1 se stalo dosud největší novou konzolovou premiérou letošního roku. Přesná prodejní čísla však odmítli sdělit, ale na PC by je celkově nejspíš předhonilo PlayerUnknown's Battlegrounds.

"Hra překonala rekordy, které předtím vytvořila jednička, měla rekordní odbyt v úvodní den na PlayStation Store i největší počet souběžných hráčů v historii série," uvedl předseda představenstva výrobce, Eric Hirshberg.

Tvůrci jsou prý hrdí na to, že osmým dnem v kuse hraje Destiny 2 více než milion lidí naráz (o víkendu to bylo 1,2 milionu). Hra má být také už třetím rokem jedničkou, co se týče počtu odsledovaných minut na streamovací platformě Twitch, kde má mít na kontě přes 600 milionů minut. V počtu diváků zaznamenala špičku 13. září, kdy odstartoval první raid.

"Když vezememe v potaz, že PC verze teprve vyjde 24. října, jsme si jisti, že Destiny 2 bude v zábavním průmyslu celkově jednou z největších událostí tohoto roku," hýří sebevědomím Activision, kteří ještě mají v kapse listopadové Call of Duty WW2, co nejspíš Destiny 2 v odbytu hravě překoná.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Destiny 2

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments