If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čeština v Gran Turismo Sport bude

+ vyžaduje net pro většinu módů.

Kratší tisková zpráva to snad už ani být nemohla. Ale čert to vem, hlavní je její obsah, který je rozhodně radostný - ačkoli se to po překladu některých trailerů i předešlého dílu dalo dopředu odhadnout:

"Společnost Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) oznamuje, že byla potvrzena textová podpora pro český jazyk ve hře Gran Turismo Sport (Alza.cz). Tento dlouho očekávaný titul bude k dostání od 18. října u všech prodejců a na PlayStation Store."

Souběžně s tím však dorazila i jedna horší novinka. Hra bude po většinu času a pro většinu funkcionality vyžadovat neustálé připojení k internetu.

V příspěvku na Oficiální PlayStation Blog to oznámil produktový manažer Sony, Ken Chan, což vyvolalo bouři nevole u fanoušků, kteří na něco takového nejsou zvyklí.

Důvodem tohoto kroku prý jsou online šampionáty, kolem nichž se vše v GT Sport točí. Jestliže v nich chce výrobce, spolupracující s FIA (pořádající ty největší soutěže na světě), zajistit integritu, "musí být hra stále připojena k internetu, aby se zajistilo férové prostředí s minimálním podváděním či zneužíváním chyb".

Určité ústupky však Sony udělala aspoň v některých jiných režimech: "Části Arcade módu, včetně splitscreenu pro dva, singleplayerové závody na určitých tratích a časovky byly vytipovány jako obsah, u kterých smí být povoleno offline hraní". Ve zbytku hry a režimů tím pádem nejspíš budete potřebat stále být online, aby si hra mohla něco ověřovat na serverech. PS Plus bude jinak nutné jen pro online multiplayer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo Sport

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments