If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nová půlhodina z Wolfenstein 2 exceluje i spoileruje

Hořícím New Orleans + ovládání Panzerhundu.

Na jednu stranu musíme ocenit, že Bethesda dodržela včerejší slib a že vypouští tolik materiálu dlouho před vydáním koncem října. Na stranu druhou lze konstatovat, že to už krapet přehání a že jde tentokrát o značné spoilery.

Nové půlhodinové video z PC verze Wolfenstein 2: The New Colossus (Alza.cz) na nadupané mašině lze proto doporučit jen těm, kteří o hraní v žádném případě neuvažují a jen by rádi zabili část večera s kouknutím na něco pěkného. Případně pro váhající s nákupem, kteří minule chyběli a stále nevědí, co v hratelnosti od pokračování vlastně čekat. Pokud se však na hru těšíte, doporučujeme to raději vydržet, ani nečíst následující odstavce, protože byste se připravili o značnou část zážitku.

Cover image for YouTube videoNew Wolfenstein 2 preview gameplay - high end PC footage

Nejprve zavítáte na základnu odbojářů, kde se setkáte s většinou vedlejších postav, ať už jde o černošku s afro účesem, starší korpulentní dámu, chlapíka s robotickým implantátem misto ruky, nadrženého hulícího černocha nebo ženu s odstřelovací puškou v okně. V cutscéně se domlovají, jak budou postupovat při dobývání města od nacistů. Následně nasednou do miniponorky, se kterou pak provedou výsadek vystřeleným torpédem s lidským obsahem. První nepřítel hlídkující u vody to odskáče docela drsně, protože ho robotický pavouk zezadu skalpuje.

V tu chvíli končí série famózních cutscén a konečně se dostáváte k ovládání BJe v pohledu z vlastních očí. Píše se 31. červenec 1961 a jste poblíž centra New Orleans v americkém státě Louisiana, odkud vidíte hořící hotel a vaším úkolem je dostat se ke staré budově banky. Po prošmejdění menu, kde lze snadno vylepšovat jednotlivé části různých zbraní, pochopite, že město je dost v troskách.

Budete se tedy probíjet temnými zabarikádovanými ulicemi s vraky aut či autobusu a také vyklizenými interiéry, přičemž hned zpočátku narazíte na protivníka s nepříjemným plamenometem. Občas si situaci usnadníte vylezením do prvního patra, odkud je lepší přehled na bojišti. Cestou budete sbírat různé předměty a na horní části vidíte sílu signálu (čeká vás dekódování Enigmy) či zbývající dobu do vyhlášení poplachu při střetu s nacisty. Ty mimochodem lze sejmout i na blízko nožem, takže z nich zbyde jen krvavý flek. Grafika hry opravdu exceluje různými efekty nasvícení od lamp, stínováním či oslněním od západu slunce. Moc času na kochání však nemáte, protože vás pronásledují psi.

Další obdobná videa s komentářem redaktorů či bez něj, a hlavně s alternativním průchodem tím samým levelem, níže - včetně nasednutí a ovládání Panzerhundu, který vše nekompromisně spaluje plameny:

Cover image for YouTube videoWolfenstein 2 - Riding The Panzerhund! PC Gameplay
Cover image for YouTube video28 Minutes Of Wolfenstein 2: The New Colossus In New Orleans PC Gameplay
Cover image for YouTube video45 mins of Wolfenstein II: The New Colossus in-game footage
Cover image for YouTube videoLet's Play Wolfenstein 2: NEU ORLEANS PANZERHUND ATTACK! New Wolfenstein 2 gameplay
Cover image for YouTube videoWOLFENSTEIN 2: THE NEW COLOSSUS - 30 MINUTES OF NEW ORLEANS GAMEPLAY IN 1080p/60

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Wolfenstein II: The New Colossus

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments