Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - úterý, 3. října

Trofeje South Parku, konec Hawken, dema fan-remaků Sonica, Diablo 4 na Blizzconu?, nové velké PS4 hry...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Sony slibuje na 30. října "oznámení velkých PS4 her" na konferenci z Paris Games Week. Dočkat se máme též nějakých novinek pro PlayStation VR, vše proběhne ve 4 odpoledne našeho času a bude samozřejmě živě přenášeno na internet.

- Free-2-Play mechům Hawken vypnout servery a ukončí podporu PC verze začátkem 2018, upozornili dopředu tvůrci, kteří už přestali prodávat placený obsah. Děje se tak po třech letech od spuštění, prý kvůli nutnosti soustředění vývojářů na něco jiného. Konzolových verzí se to ale patrně nedotkne.

- Sonic The Hedgehog je fanouškovský PC remake původní hry z roku 2006, nyní na Unity enginu. Balancuje na hraně tím, že používá originální textury, modely či zvuky. Zde si můžete stáhnout Sage 2017 demo a potom tady je zase Sonic 2 HD demo, další fan-remake, ale už starého 2D dílu.

Watch on YouTube

- Známy jsou trofeje ze South Park The Fractured But Whole, ale jde o spoilery.

- Diablo 4 na letošním Blizzconu oznámeno nebude, dal dopředu na vědomí Blizzard, aby fanoušci nebyli zbytečně zklamáni. Vhodný čas prý nastane až někdy v budoucnu, čili ještě není co ukazovat.

- Divinity: Original Sin 2 je za úvodních 18 dnů po vydání na 650 tisíci kusech dle SteamSpy, takže při započítání GOG může jít o 700-800 tisíc kusů celkem.

- Microsoft už nebude k Xbox One X dávat adaptéry pro Kinect zdarma, protože ten program k Xbox One S již skončil loni. Spotřeba energie konzole se má odvíjet dle typu aplikace, tzn. v dashboardu či sledování Netflixu má být nižší než při hraní her.

- Ratingovou organizací byly proklepnuty starší hry Rockstaru, jako Midnight Club 3, Liberty City Stories, Vice City Stories a Max Payne 2, což naznačuje jejich opětovné vydání (v původní podobě) digitálně pro PS4.

- Vývojáři falešných her z Silicon Echo Studios, které byly nedávno odstraněny ze Steamu, vysvětlují svůj postoj a žádají odpovědi od Valve.

- Struktura BioMutant má být velmi podobná Zeldě, tvrdí autoři díky větší otevřenosti a možnosti interakce s postavami, na rozdíl třeba od Horizon Zero Dawn.

- Humble Gems Bundle 2 je kompilací her, o kterých jste asi stejně jako my nikdy v životě neslyšeli.

- Z Dawn of War 3 mizí Skull systém, takže Elites a doktríny budou přístupné všem. Tvůrci z Relicu k tomuto rozhodnutí dospěli po sledování, jak lidé hráli, a přehodnotili tak své původní stanovisko, protože prý šlo o zábranu rozmanitějších herních stylů.

- Tvůrci Mafia 3 ze studia Hangar 13 hledají senior animátora pro engine a nástroje na jejich příští, ještě neohlášený AAA titul.

- Cuphead, 2D hopsačky inspirované kreslenými groteskami z 30. let, se od pátku na Steamu prodalo 125 tisíc kusů. Hra má mít ovšem potíže s instalací.

Watch on YouTube

Read this next