Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gran Turismo Sport zatím nikdo nemohl zrecenzovat

Onlinovce nejely o víkendu servery.

Docela zapeklitá situace nastala pro redaktory u dnes vycházejících PS4 exkluzivních závodů Gran Turismo Sport (Alza.cz).

V pátek 13. října večer sice všichni (včetně nás) obdrželi review-kód od Sony, ale servery pak celý víkend nefungovaly nebo zlobily (údržba po prodlouženém demu pro kohokoli). Poté v pondělí vyšel zásadní 12 GB patch (aktualizace všech aut, designu tratí, odměňovacích sekvencí atd.) a hned dnes časně ráno vypršelo embargo na zveřejnění recenzí...

Jak vidno, média absolutně neměla kdy hru zahrát, protože většina obsahu GT Sport vyžaduje povinné připojení k internetu, když jde hlavně o závody točící se kolem kompetitivních klání. Někteří dokonce otevřeně přiznali, že se na servery dokázali během víkendu připojit na pouhé tři hodiny, jinak totiž v offline hře není moc co dělat.

Proto si většina respektovaných médií ve světě dnes troufla publikovat jen dojmy nebo tzv. review-in-progress, bez číselného hodnocení a závěrečného verdiktu, ty až později (hodně se to řeší třeba na NeoGAFu).

Cokoli jiného, co dnes někde čirou náhodou zahlédnete, berte s velkou rezervou, protože se tam hodnotí pouze obsahově ořezané demo z minulého týdne či nemnoho offline obsahu, tzn. zfušované a uspěchané recenze. Na těch opravdových z plné verze se všemi online funkcemi mohou redaktoři pracovat až od tohoto týdne, kdy také servery zaplní veřejnost a půjde o testování v reálných podmínkách, co zažije každý, kdo si hru koupí.

Watch on YouTube

Read this next