Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí, 30. října

Narozeniny SCS Software, 7 oznámení od Sony, MGS5 v Xbox Game Pass, studia za Assassinem...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Blahopřejeme v médiích poněkud přehlíženému studiu SCS Software, tvůrcům Euro Truck Simulator, k jejich už 20. narozeninám, které budou slavit začátkem listopadu ve dvou etapách (jednou s rodinami tvůrců a podruhé s obchodními partnery či redaktory) ve zbrusu nových kancelářích Greenline mezi magistrálou a Kačerovem na Praze 4.

- Sony tento týden na Paris Games Week oznámí celkem 7 her pro PlayStation, když říká, že "E3 byla jen polovinou příběhu".

- Na službu Xbox Game Pass od listopadu přibude celá řada zajímavých titulů: Metal Gear Solid 5 The Phantom Pain, Halo Wars Definitive Edition, Resident Evil HD, Oddworld: New 'n' Tasty, The World of Van Helsing: Deathtrap, Mega Man 9 a Sky Force Anniversary.

- NHL 18 dostalo druhý obsahový update s aktualizací arén včetně jedné nové, další hokejky, aktualizované dresy (myslící i na změnu z PSG Zlín na Aukro Berani Zlín) a řadou oprav.

- Na Assassins Creed Origins dělalo celkem sedm poboček UbiSoftu: vedle té hlavní v Montrealu mu pomáhaly ty v Sofii, Singapuru, Chengdu, Šanghaji, Bukurešti a Kyjevě.

- Vyšlo najevo, že na Wolfenstein 2 pomáhali MachineGames také id Software, kteří prý vytvořili grafiku prostředí. Souvisí to i s využitím jejich upraveného enginu. Obě firmy si píchly i s DOOM. K úspěšnému vydání hry jim mimojiné pogratulovali Arkane Games.

- Hellboy přibude do Injustice 2 přesně 14. listopadu (pro individuální zakoupení od 21. listopadu), bude to poslední postava z DLC Packu 2.

Watch on YouTube

- Potvrzeno, že War Thunder míří na Xbox One a Xbox One X, když na ostatních platformách si ho užívá už dvacet milionů lidí.

- Do Friday the 13th brzy přibude nový režim Paranoia a zatím můžete jen hádat, o čem asi tak bude:

Watch on YouTube

- PlayerUnknown's Battlegrounds mají nový rekord v počtu souběžných hráčů: 2,4 milionu.

- PS4 demo Sonic Forces (nutno vytvořit účet na japonském PlayStation Network) se dá přepnout do angličtiny a někteří šikulové ho dokázali dokončit i navzdory přítomnému minutovému limitu:

Watch on YouTube

- Microsoft je optimistický v tom, že Xbox One X jim zajistí růst tržeb. Ukousnout si větší podíl na trhu chce i streamováním, esporty a živostí Xbox Live. Cílem je být vnímán jako "Netflix pro hry".

- Gran Turismo Sport dominuje japonské hitparádě digitálních downloadů, před Dead Rising a Shadow of War.

- Remake Outcast - Second Contact potvrzen digitálně na 14. listopadu pro PC/PS4/X1.

Watch on YouTube

Read this next