Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Po Star Wars Battlefront 2 výrazně klesla hodnota akcií EA

Ti ovšem hýří nadšením.

Zase to je o tom, na kterou stranu se přidáte. Jestli se necháte ovlivnit všeobecným znechucením hráčů a médií nad agresivními mikrotransakcemi (loot boxy), kterými byla hra původně prošpikována, než byly dočasně vypnuty. Nebo zda tyhle věci, částečně zapříčeněné dojnou krávou v podobě FIFA Ultimate Team (tržby 800 milionů dolarů za minulý rok), nebudete vůbec řešit, ignorujete je, a budete si chtít užít Hvězdné války v té dosud nejlepší interaktivní podobě.

Americká stanice CNBC upozorňuje, že trh se přiklonil spíš k tomu prvnímu uvedenému postoji.

Hodnota akcií Electronic Arts za poslední měsíc klesla o 8,5 procenta, což pro akcionáře znamená snížení hodnoty jejich akcií o celkem tři miliardy dolarů. Není pochyb o tom, že to souvisí právě s negativními reakcemi komunity a situací okolo vydání Star Wars Battlefront 2 (Alza.cz), k čemuž se přiklánějí i analytici.

Za stejné období přitom hodnota jiných velkých výrobců, jako jsou Activision či Take 2, stoupla o 5 či 1 procento. Nicméně zase nutno dodat, že akcie EA byly v říjnu na dlouhodobém maximu a že meziročně i tak vzrostly. Kauza později ovlivnila také prodeje, když se za první týden v Británii prodalo o 60 procent méně kusů krabicovek než před dvěmi lety prvního dílu SW Battlefront.

Na druhé straně tady je finanční ředitel Blake Jorgensen z EA, který se na konferenci v Arizoně rozplýval nad prvními výsledky Battlefront 2:

"Skvělou zprávou je, že to je jedna z nejlepších her, co jsme kdy vyrobili. To slýcháme od lidí, kteří hru normálně hrají a jsou do ní zapáleni. Vracení se hráčů k SWBF2 je lepší, než jakou ji vídáme u většiny našich jiných her. Také hloubka a velikost hry je neuvěřitelná, a to do ní ještě v příštích týdnech (okolo premiéry filmu The Last Jedi) přidáme nový obsah v různé podobě."

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars Battlefront II

PS2, Xbox, PSP, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments