If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pro Civilization 6 oznámen velký datadisk Rise and Fall

Ještě jeden tah.

Už rok nás Firaxis zásobují aktualizacemi a novými národy, teď však nadešel čas na něco většího: první datadisk pro úspěšnou Civilization 6 (Alza.cz), který se jmenuje Rise and Fall. Vyjde už 8. února 2018 za necelou tisícovku. Na jeho atmosféru vás naladí oznamovací filmeček:

Cover image for YouTube videoCivilization VI: Rise and Fall Expansion Announcement Trailer [EN PEGI]

Do slavné tahové strategie přidá devět nových lídrů a osm nových civilizací, osm nových divů světa a sedm přírodních divů, čtyři nové jednotky, čtrnáct nových budov, tři nové suroviny a dvě nové městské čtvrti.

Během hraní vaše civilizace nově prožije milníky, tzv. historické momenty, které vám dovolí ochutnat období temna či zlatý věk. Každý takový moment před vás postaví specifické výzvy či bonusy odpovídající vašim činům. Vaším úkolem bude správně zareagovat, abyste znovu nastolili prosperitu a dosáhli heroického věku.

Nový systém loajality zase zařídí, že města ji mají vůči vůdci individuálně. Čili pokud poklesne, zažehne to povstání a může to vést až k ztrátě města, které pak připadne jinému národu. S tím souvisí možnost jmenovat a upgradovat guvernéry, jejichž unikátní specializace mohou pomoci přimět obyvatele k věrnosti.

Firaxis v rozšíření přinesou i jiný nový herní princip zvaný Emergencies. Když se vaše cviilizace stane příliš mocná, ostatní civilizace mohou zformovat pakt, abyste je tolik neohrožovali. Vylepšen bude též systém aliancí. Eurogamer měl možnost pohovořit s hlavním designérem Rise and Fall, včetně exkluzivních záběrů z hraní:

Cover image for YouTube video7 new things in Civilization 6: Rise and Fall

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Civilization VI

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments