Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 48/2017

Myš v „hranolkové“ barvě, Core i9 pro notebooky či rekordní prodeje VR.

- Notebooky dostanou nový výkonnostní boost. Podle nového úniku připravuje Intel první procesory z nové řady Core i9 právě v notebookových variantách.

- AMD se chystá na uvolnění nové verze softwaru pro grafické karty. Bude se jmenovat Adrenalin Edition a to je zhruba vše, co aktuálně s jistotou víme. Každopádně by podle tradice měly dorazit nové funkce a vychytávky.

- Výrobce Mionix se rozhodl, že myši přece nemusí nabízet pořád zažité nudné barvy. Novou myš Avior můžete koupit v barvách: „hranolková, zmrzlinová nebo polevová". Nechybí teda ani klasická černá či šedá. Odradit může absence postranních tlačítek.

- Že by se VR konečně začalo chytat? V posledním kvartálu prodeje „velkých" headsetů poprvé překročily milník milionu kusů. Velkou část si ukouslo Sony se svým PlayStation VR. Prodeje dost táhne Japonsko.

- Asus se opět rozhodl rozšířit nabídku herních monitorů ROG. Novinka spadá do řady Strix a nápadně se podobá staršímu Swift modelu. Nabídne Full HD rozlišení v kombinaci s obnovovací frekvencí 240 Hz. Místo G-Sync ale použije konkurenční FreeSync od AMD, což se pozitivně podepisuje na koncové ceně.

Read this next