If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Osm minut z Kojimova Death Stranding

Pecka. A spousta otázek.

Hideo Kojima je blízkým přítelem Geoffa Keighleyho, takže bylo jasné, že pro jím organizovanou a moderovanou show The Game Awards si připraví něco výjimečného. A skutečně, nevytasil se s ničím menším než s osmiminutovým novým trailerem z Death Stranding (Alza.cz).

Cover image for YouTube videoDEATH STRANDING - Teaser Trailer - TGA 2017 - 4K

Jak je u tohoto geniálního designéra a stvořitele Metal Gear běžné, tato dlouhá cutscéna spíš vyvolala řadu otázek, než že by poskytla nějaké bližší odpovědi, o čem vlastně tahle PS4 exkluzivita bude.

Jisté je pouze to, že si z grafiky opět sedneme na zadek, viz to postupné propadávání se do bahna při něčem, co navenek působí jako průzkumná mise s výsadkovou sondou na Měsíci, ale spíš tam "sklízí" jiné lidi (není náhodou spíš zlosynem?).

Hrdina jménem Sam s věrnou tváří herce Normana Reeduse (The Walking Dead) a další postavy pak čelí nějakému tajemnému, neviditelnému obřímu monstru. V jednu chvíli se dokonce podíváte do těla hrdiny, kde se skrývá dítě (možná klony lidí, kteří je nosí? Že by proto jedna postava tak náhle zestárla?).

Death Stranding tedy patrně bude pojednávat o smyslu života a zjevně má hororové prvky, ale více toho zatím nevíme. Fanoušci jsou přesvědčeni, že jedním z easter eggů schovaných ve videu je samotný Kojima s brýlemi (4:20). Spekulují o tom, co by mohla znamenat ta čísla 0914-137 na kombinéze, zda to není náhodou odkaz na Bibli. Zapomínat by se nemělo ani na slova, že jednoho dne přišla exploze, která dovolila vznik veškerého života, jak ho dnes známe, ale pak přišla další exploze... Níže ještě oficiální nosný artwork:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Death Stranding

PS4, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments