Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Witchfire temnou FPS od autorů The Vanishing of Ethan Carter

Jak se bude lišit?

Na nočních The Game Awards si namísto vysokorozpočtových AAA vydavatelů spíš dali dostaveníčko ti nejlepší nezávislí tvůrci digitálních her z minulých let, aby tam ukázali své nové projekty. Jako třeba polští The Astronauts, tvůrci známé chodcící adventury The Vanishing of Ethan Carter.

Oznámili tam hru s poněkud tuctovým názvem Witchfire - temnou fantasy first-person střílečku, která je prý ještě daleko od vydání, ale chtěli fanouškům něco ukázat, aby si o ně nedělali starosti:

Watch on YouTube

Půjde o radikálně odlišný projekt od toho předešlého, spíš se vracející ke kořenům třech spoluzakladatelů studia původně z People Can Fly, čímž se myslí například Painkiller či Bulletstorm.

"Takže ano, Witchfire je rovněž střílečkou, ale snažíme se, aby to byla hra odlišná od čehokoli, co jsme vyrobili dříve, co se týče jejího tónu či herních mechanismů," uvedl Adrian Chmielarz. Z videa lze vyčíst kouzlení, hororové prvky, průzkum hradů, lesů a opět běh na Unreal Enginu. Ostatně celé to nemá tak daleko k pozastavenému Hellraid od Techlandu.

S The Vanishing of Ethan Carter má společné hlavně použití technologie photogrammetry, která vývojářům dovoluje naskenovat ve 3D skutečné objekty, včetně celých budov, a jejich následné zužitkování ve hře.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments