Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Last of Us 2 je z poloviny hotové

Pár drobků i o těhotenství.

Jednou z nejvíce vyhlížených besed na víkendovém PlayStation Experience 2017 v Anaheimu byla ta o The Last of Us 2 (Alza.cz). Pochopitelně tam nedošlo k plnohodnotnému představení, tvůrci pustili do éteru jen pár drobků, které mají ukrátit dlouhou chvíli.

Watch on YouTube

V pokračování prý není nikdo v bezpečí, což se týká i Ellie a Joela. Není tedy úplně vyloučena ani jejich smrt. Scénář částečně píše Halley Gross se zkušenostmi z tvorby televizních seriálů, jinak prý velká milovnice této série (jednička dle ní frčela díky autentickým postavám i se špatnými stránkami, které musejí řešit složité vztahy), takže si to velmi užívá. V tom potvrzeném Seattlu se odehraje jen část hry, zbytek neznámo kde.

Dále známe jména herců nových postav z Paris Games Week videa, pro něž se nedávno natáčel motion-capture: Ian Alexander bude Lev, Victoria Grace se stane Yarou (prý s velmi komplexním příběhovým pozadím) a Laura Bailey pak tou ženou před oběšením. Některá z postav ve hře bude těhotná, není jasné, zda přímo Ellie, o čemž se spekulovalo už po prvním traileru.

Kreativní šéf Neil Druckmann nastínil, že se snaží vytvořit něco inovativního, co se týče vyprávění temného příběhu, ale nechtějí o tom nic prozradit až do dne vydání. Má to být výrazně jiné než Uncharted a uvidíme, jak se postavy postupem času mění.

Prý dopředu počítá s tím, že se najdou fanoušci prvního dílu, kterým se dvojka v něčem nebude zamlouvat, ale musí se s tím prostě smířit. Studio Naughty Dog dle jeho slov jen dělá to, čemu pevně věří. Jinak navždy zůstanou u vývoje singleplayerových her, které jsou založené na příběhu a jsou lineární, což byla taková reakce na poslední události okolo EA.

The Last of Us 2 je momentálně hotovo přibližně z 50 až 60 procent (některé levely už jsou dokončeny), nyní má být v nejtěžší fázi vývoje, kdy se jednotlivé kousky musejí poskládat dohromady. Nové záběry z hraní tohoto údajného macka uvidíme bohužel až na červnové E3 2018. Čili na stihnutí vydání příští rok bychom si určitě nevsadili, i kvůli podobnosti s jinou PS4 exkluzivitou Days Gone, která se má objevit někdy v létě.

Watch on YouTube

Read this next