Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ohlášen neo-noirový otevřený svět Living Dark od tvůrce DayZ

Vysoké ambice + teaser.

Co se stane, když síly spojí sympatický zakladatel DayZ Dean Hall a bývalý grafik Bethesdy (Rashad Redic, spoluautor Crysis 3, Skyrimu či Fallout 3) v roli šéfa projektu, s nimi tým dalších třináct lidí z novozélandských RocketWerkz (čili nečekejte rozsahem druhé GTA) a oživí to, co původně mělo být v roce 2000 filmem? Living Dark.

Neo-noirové dobrodružství v procedurálně generovaném otevřeném světě, městě Vox z blízké budoucnosti, které sužuje nekontrolovatelné napětí. Ve společnosti, kde spravedlnost funguje jen pro mocné, budete bojovat za kamarády, frakce či vlastní budoucnost, přičemž se hlavně pokusíte za každou cenu přežít.

Watch on YouTube

Má být čistě na vás, jaký herní styl při toulání se pestrými lokacemi zvolíte. Ať už jde o blízká přátelství nebo těžká rozhodnutí, každá situace ve hře má být řešitelná vícero způsoby. Tím se myslí buď přímý střet (vyvolávající však řadu dalších potíží), plížení se, hackování nebo jiné cesty k překonání překážek. Cílem celého snažení má být podobně jako ve Watch Dogs získávání cenných informací o obyvatelích, z nichž má každý v hlavě čip sbírající data, včetně jejich bankovních účtů či zdravotního stavu. Jejich identitu pak můžete ukrást a využít ve svůj prospěch.

To zmíněné procedurální generování má být o náhodném vytváření misí, postav a dialogů za běhu jen dle toho, jak se chováte. Když se s někým sblížíte, budou hrát ve vašem příběhu větší roli, a naopak. Stejně tak to, jak na vás reagují různé oblasti města a frakce, prý záleží jen na vašich činech. Jinými slovy, město se vám bude měnit přímo před očima. Zajímavé je, že hra vám oficiálně dovolí vytvořit si další postavu a zažít pak vše z úplně jiné perspektivy. Z kritických situací se budete moci i vykecat.

Trochu to obrovskými ambicemi evokuje svého času No Man's Sky (jak to pak dopadlo...), ale nechme se překvapit. Datum vydání ani platformy neznáme, zato již běží homepage a každý zbylý den tohoto týdne má být vypuštěn nový teaser.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments