Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

BILANCOVÁNÍ ROKU 2017: Comgad

Nový seriál s rekapitulací i výhledem na 2018 očima českých distributorů.

Eurogamer i letos spáchal velkou anketu (nejen) mezi hlavními českými distributory, kterých jsme se optali na největší úspěchy roku či výhled do budoucna. Za společnost Comgad bilancovala Jitka Hotmarová, marketingová a produkční manažerka.

1) Jak z pohledu vašich her a působení na trhu hodnotíte právě končící rok 2017 - která vámi distribuovaná hra ve 2017 pro vás byla trefou do černého, které se v ČR/SK nejvíce prodalo (případně kolik kusů? :), co letos překvapilo a co naopak zklamalo?

Děkujeme za optání, letošní rok považujeme za velmi úspěšný :-) Dle očekávání se hodně dobře dařilo třetímu dílu hry Sniper: Ghost Warrior, další vysoká čísla padla i u závodních her od italského studia Milestone - MXGP3 a MotoGP 17. Jako fanoušci legendárního Gothicu jsme se hodně těšili na ELEX, který si také vede velice dobře, a totéž očekáváme i u her od českého studia SCS Software, rozšíření Nové Mexico k American Truck Simulatoru a Itálie k Euro Truck Simulatoru 2.

Žádné vyložené zklamání se nekonalo. Možná jsme vkládali větší naděje do vylepšené verze legendárního Planescape: Torment, což je hra, kterou má hodně z nás v Comgadu v seznamu nejlepších her všech dob, takže trochu zapracoval i sentiment. Rozhodně ale ještě nehážeme flintu do žita, Bezejmenný se na pultech obchodů ocitl teprve nedávno, takže má ještě spoustu času si cestu k novým hráčům najít.

2) Od čeho si nejvíce slibujete ve 2018? Co by měl být z vašeho Q1/Q2 release-listu ten největší trhák a chystáte k němu pro české hráče případně spáchat něco speciálního?

Pokud jde o očekávání roku 2018, tak asi nikoho nepřekvapí, že na prvním místě budeme jmenovat realistické RPG z českých zemí, Kingdom Come: Deliverance. To u nás vyjde s českými titulky pro PC i konzolové verze, a i když za lokalizací tentokrát nestojí náš tým, věříme, že bude pro hráče příjemným bonusem. Z jiného soudku, který ale také velice rádi narazíme, bude off-roadový Gravel, ten vyjde stejně jako Kingdom Come v půlce února. Později v průběhu roku pak určitě vsadíme na Biomutanta a další díl Darksiders od studia Nordic, na které si už teď naše lokalizační oddělení netrpělivě brousí své již tak ostré tesáky :-)

Read this next