If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Monster Hunter World na PC dost pozdě

+ představen Expedition mód.

Dosud se mělo za to, že půjde o otázku týdnů, maximálně pár měsíců. V tomto směru je večerní prohlášení producenta Ryozo Tsujimoto zklamáním.

Zatímco tedy konzolovky dorazí už koncem tohoto měsíce i na západní trhy, PC verze Monster Hunter World (Alza.cz) bude notně opožděna.

Cover image for YouTube videoMonster Hunter: World – PC Development Update

"Hra na PC se momentálně optimalizuje a plánujeme ji na podzim 2018," sdělil v novoročním poselství, kde poděkoval hráčům na této platformě za trpělivost.

Pakliže vás tato nejzajímavější hra ledna zaujala (jednooký mezi slepými), mrkněte se níže na nové představení Expedition módu: budete v něm moci prozkoumávat herní svět ve vlastním tempu. Nemáte v něm tedy žádný časový limit, omezení počtu smrtí a můžete lovit cokoli, na co narazíte. Potkáte tam i NPC postavy, které vám dají questy ke splnění.

Cover image for YouTube videoMonster Hunter World | Quests & Expedition Mode in Depth

Vzhledem k rozlehlosti a otevřenosti mapy toho jde ve hře dělat více než v minulých dílech série a tenhle režim můžete aktivovat i z města jednoduchým kliknutím na místo na mapě (odemčené kempy), kdy se dozvíte, jaký typ monster se v té které oblasti vyskytuje. V jednu chvíli se na mapě mohou vyskytnout maximálně tři monstra, takže se nemusíte bát jejich přetlaku. Občas budete svědky toho, že monstra před vámi utečou či se propadnou do země, pokud někde byli moc dlouho, což není chyba, nýbrž designové rozhodnutí.

Legenda japonského herního průmyslu, Hirokazu Hamamura, tipuje celkový odbyt Monster Hunter World až na 10 milionů kusů. Zaslechl také, že Final Fantasy 15 je nyní na sedmi milionech vyexpedovaných kusech.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Monster Hunter World

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments