If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Forza Horizon 3 odteď podporuje Xbox One X

Srovnání s PC + vychytávky.

Nejlépe hodnocená xboxová exkluzivita ze září 2016, což vypíchl i Microsoft, si od dnešního večera tyká s Xbox One X (Alza.cz). Ano, povedená Forza Horizon 3 (Alza.cz) dostala velmi očekávaný (bezplatný) update, s nímž lze hrát na nové konzoli od MS v nativním 4K rozlišení (3840×2160) v 30 snímcích za vteřinu.

Cover image for YouTube videoForza Horizon 3 Xbox One X Enhanced Trailer

"Horizon 3 vždycky byla fantasticky vyhlížející hrou, ale teprve díky ostrosti, čistotě a detailům 4K rozlišení ožije Austrálie jako nikdy předtím. Vedle toho jsme učinili řadu grafických vychytávek, jako je vyšší rozlišení stínů a odrazů, efekty typu kvalitnější motion blur, hezčí silnice (anisotropic filtering), větší dohled do dálky atd.", uvedl šéf studia Playground, Ralph Fulton, na oficiálním blogu.

Nejvíce si prý užívá nové kombinace 4K s HDR (to už bylo i na Sku), což se projeví zejména na obloze a časosběrných videích. Jelikož je nebe důležitou součástí každé scény, úplně to prý mění atmosféru celé hry a dovolí to vychutnat si krásy tohoto kontinentu. Její prvotní rozběhnutí na X1X zabralo pouhý den a stále měli spoustu volné kapacity GPU i CPU, i díky přívětivému development kitu pro X1X.

Podle rychlého otestování kolegy z Digital Foundry jede hra ve 4K plynule, bez propadů, a navíc disponuje efektem 4XMSAA. Jejich srovnání s PC verzí na vysoké detaily je zde:

Cover image for YouTube video[4K] Forza Horizon 3: Xbox One X vs PC Graphics Comparison + Frame-Rate Test

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Horizon 3

Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments