Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Virtuální realita ani 4K Nintendo stále nezajímá

Má pádné důvody.

Jeho postoji se dá určitě rozumět a dává smysl. Zvlášť, když se podíváte na cenu HTC Vive blížící se 18 tisícům či PlayStation VR, i po slevě nyní za 7777 Kč. Na druhou stranu, kdyby takhle uvažoval každý, pohnuli bychom se vpřed jen velmi pomalu a zůstali bychom zaseklí někde na úrovni 486.

Nintendo zopakovalo, že nemá zájem o puštění se do virtuální reality či 4K rozlišení. Ani dnes, kdy už je podstatně blíže proražení než před lety.

"Když se podíváte na VR headsety, pochybuji, že mohou nalákat mainstreamové publikum. Zákazníci nemají trpělivost se zábavou, pokud nejste schopni jim dodat kompletní balení se vším," prohlásil nejprve managing director francouzské pobočky Philippe Lavoué.

Současná generace VR je podle něj příliš drahá a jejím problémem je i to, že hráči musejí mít v obýváku hodně místa, a i pak často zůstávají zamotáni do džungle kabelů. Uznal, že nová generace bezdrátových 4K headsetů je na tom lépe, ale je prý zřejmé, že si ji nebude moci koupit příležitostný hráč.

Zástupce Nintenda není fanouškem ani 4K hraní, když francouzskému listu Les Numériques položil řečnickou otázku, jestli je vůbec moudré investovat do technologie, která ještě není rozšířena natolik, aby ji měla doma většina zákazníků (ti stále vlastní hlavně 1080p obrazovky). Samozřejmě, situace se časem změní, jako přechod z SD do HD éry během Wii epochy, ale hned to nebude.

Ptá se, kde jsou dnes 4K televize a proč by mělo být Nintendo tím, kdo dává peníze do technologie, kde ještě nejsou zákazníci: "Nemůžeme investovat do úplně všeho. Také je otázkou, co inovativního bychom mohli v tomto směru přinést, pokud bychom to srovnali s našimi konkurenty?"

Lavoué si obecně myslí, že pokud by Nintendo dělalo přesně to samé co všichni ostatní, byli by předurčeni k zániku, protože jsou menší firmou než Microsoft či Sony. Oproti tomu se Switch nabízí lidem jiný způsob hraní i využití, adaptovaný způsobu života uživatelů. Výhodou Switch je podle něj to, že se ideálně hodí do vašeho současného života.

Read this next