If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - úterý, 16. ledna

Osočení Quantic Dream, retro X1 ovladač, druhé DLC AC Origins, betatest PS4 firmware...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Pařížský deník Le Monde obvinil studio Quantic Dream (Detroit, Heavy Rain, Beyond) a jeho dva spoluzakladatele ( David Cage a Guillaume de Fondaumiere) z toxického prostředí v kancelářích, kde prý dochází k nevhodnému chování, sexuálním a rasistickým vtipům, i k přepracování zaměstnanců. Ve firemním mailu prý koluje šest stovek sexistických upravených obrázků, o nichž šéfové věděli. Oba však veškerá osočení rezolutně odmítli, budou se bránit soudní cestou a vyzvali, ať je soudí dle výsledků jejich práce.

- Spolutvůrce ovladače pro první Xbox vytvořil nový neoficiální v retro stylu, tzv. Duke Controller pro Xbox One i PC (přes USB), který bude prodávat od konce března za 70 dolarů. Oproti originálu má více tlačítek, aby vše na X1 fungovalo, přibyl i malý OLED displej v prostoru loga, naopak chybí již zbytečný slot na paměťové karty. Za jeho úsilí poděkoval xboxový šéf Phil Spencer.

- Pro Assassins Creed Origins dnes vyjde důležitý update 1.2.0 o velikosti 2,6 GB (Steam, jen 1,2 GB na uPlay, zato 3GB na PS4), který vylepšuje stabilitu, odstraňuje zamrzání po minimizaci ve Windows 7 či při loadingu, vylepšuje přechody ve filmečcích, vybalancovává zvuk v různých oblastech, řeší kolize či dovoluje změnit viditelnost věcí v inventáři. Připravuje také hru na nové questy a oblasti mapy (Sinai and the Valley of the Kings) z přídavku Hidden Ones (deset let po událostech základní hry) koncem ledna, který patrně musíte vlastnit, abyste se do nich dostali.

- Zástupce UbiSoftu na Steamu prozradil, že druhé větší DLC pro AC Origins bude ve stylu "co by, kdyby..." a je více fantasy (kvůli chybě v Animusu), takže by se moc nehodilo do hlavního příběhu hry.

- Australský obchod si myslí, že poslední South Park v půlce března vyjde i pro Switch.

- Day One patch pro Street Fighter 5 Arcade Edition vyžaduje download 21 GB. Pak bude hra, která se leckde začala prodávat předčasně, ve verzi 3.001.

- Obal Spider-Man pro PS4 je prý velmi blízko dokončení.

- I uživatelé PlayStation 4 v Evropě se mohou přihlásit do betatestování příštího updatu firmwaru (verze 5.5). Začne v únoru. Pokud by se však objevily problémy, lze snadno vrátit systém do předešlé stabilní verze.

- Konami odkryli pár dalších informací o příběhu Metal Gear Survive.

- Majitelům Gold účtů na Xbox Live se už odemkly lednové plné hry Army of Two a Zombi.

- Když nic nového velkého nevyjde, znamená to jediné: Grand Theft Auto 5 se vrátilo do čela britského žebříčku, neuvěřitelných 226 týdnů od vydání originálu, z nichž 192 týdnů strávilo v TOP 10.

- Studio Sumo Digital vábí na něco v souvislosti se Snake Pass:

- Tady se můžete přihlásit do PS4 bety Vermintide 2.

- Tencent vytvoří LEGO hry pro Čínu a možná i související sociální síť pro děti.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments