If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Theme Hospital se vrací v duchovním nástupci

Potvrzena nemocniční strategie.

Ještě před pár lety by bylo vzkříšení této série, kam spadal i Theme Park, naprosto nemyslitelné, žádný vydavatel by ji nedal zelenou, ani kdybyste ho opili. Avšak Steam situaci změnil, když dokáže prodat dostatečný počet her okrajových žánrů a námětů, aby se to vyplatilo a všichni byli spokojeni.

A tak SEGA oznámila Two Point Hospital (Alza.cz), navzdory divnému názvu duchovního nástupce Theme Hospital od Bullfrogu z roku 1997. Že je něco takového na spadnutí, jsme psali už o víkendu a dnes se vše do puntíku potvrdilo. Vyjít má koncem letošního roku pro PC.

Cover image for YouTube videoTwo Point Hospital - Announcement Trailer! [PEGI UK]

Opět tedy půjde o nemocniční strategii, kde budete léčit zákeřné nemoci pacientů díky (falešným) přelomovým objevům ve vědě. Že nebude nouze o humor, dokazuje nejen kreslený styl postaviček, nýbrž také reklamní video výše s žárovkou místo hlavy, což je i odkaz na teaser.

Herní náplň má být klasická: postavíte svůj špitál, vybavíte ho zařízením a přizpůsobíte k obrazu svému. Následně najmete lékařský personál, který má rozličné požadavky a povahy, jimž se pokusíte vyhovět, nebo někoho prostě vyrazíte. Zatímco budete zkoumat nové metody léčby, abyste vyzráli nad konkurenty ve fiktivní Two Point County, dorazí k vám první pacienti očekávající prvotřídní péči.

První obrázky se podobají předloze se stejným úhlem pohledu na veškeré dění, ač jsou samozřejmě ve 3D - včetně ordinace psychiatra, povědomé jsou radiátory na chodbách a možná vás přijde navštívit egyptská mumie.

Chybět dokonce nebude ani částečný multiplayer, čímž se myslí váš příspěvek do globální komunity se společným výzkumem či předvedení vašich dovedností v kompetitivních výzvách.

Pozitivem je, že na vývoji hry se podílí i někteří původní autoři Theme Hospital (Mark Webley a Gary Carr), byť zastřešeni pod novým britským studiem Two Point. Jiní tvůrci předtím dělali na Black and White, Theme Park či Fable. Slibují vysokou úroveň znovuhratelnosti a osobitý šarm hry, která jinak bude vyžadovat 64-bitový procesor.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Theme Hospital

PC

Two Point Hospital

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments