If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Resident Evil 2 remake nedorazil, aspoň unikly detaily

+ omluva od tvůrců.

Japonští hráči zažívají zklamání. Teď už tam mají večer a příležitost oznámit remaster Resident Evil 2 (Alza.cz) k jeho 20. výročí byla Capcomem propásnuta - pokud tedy nečeká, než se probudí všichni v Americe. Přitom ještě v pátek to působilo tak nadějně...

Rozčarování fanoušků, kteří nedostali to, co očekávali, dokonce vedlo tvůrce hry k oficiální omluvě na Twitteru. Ty vábící obrázky v minulých dnech prý nic neznamenaly, jen s nimi chtěli pozdravit svět.

Situaci naštěstí zachránil jeden člověk z diskusních fór 4Chan, který zveřejnil, co o pravděpodobně chystané předělávce zaslechl. Teď možná namítnete, že by si něco takového mohl vymyslet kdokoli, ale fanouškovská stránka RellyOnHorror se dozvěděla ty samé informace od svých zdrojů, takže kus pravdy na tom nejspíš bude.

Remake Resident Evil 2 prý má být takovým mixem mez Revelations 2 a Resident Evil 4, čili můžete mířit a pohybovat se i během střílení, avšak nelze se skrčit. Vývojáři údajně zkoušeli FPS režim či fixní kameru, ale v praxi to nefungovalo.

Město ve hře mělo být znatelně redesignováno, krokodýli byli vyhozeni a naopak se vrátilo třpytění předmětů jako v japonském originálu (odklon od řešení původní americké verze), byť jiné věci budete muset pracně najít. Celkově má být hra hlavně hororem, přičemž obtížnost bude jako v RE7, s možností ukládat kdykoli (jen na vysokou obtížnost nikoli).

Počítá se s obsažením jen dvou kampaní, díky čemuž budou mít Leon s Claire více interakcí mezi sebou. Sekce s Adou měly být rozšířeny, včetně jiných zbraní, a holčina Sherry půjde stále ovládat a dokáže se sama bránit. Zato čtvrtý přeživší se prý v remaku konat nebude, patrně je schováván do DLC. Tímto směrem se budou ubírat i kostýmy, na které má být kladen důraz jako v RE0. Vydání je údajně plánováno na konec 2018.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Resident Evil 2 Remake

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments