If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Patch pro Kingdom Come má 23 GB

Proč tomu tak je?

"Jak asi víte, většina her musí být dokončena dlouho před oficiálním datem vydání. Ćas poté jsme mohli použít buď na odpočinek, na tvorbu placených DLC či na pokračování prací na hře, což jsme si zvolili," vysvětluje výkonný producent Martin Klíma okolnosti toho, proč má první patch pro Kingdom Come Deliverance (Alza.cz) obřích 23 GB.

V podstatě si tak musíte celou hru opětovně stáhnout, protože tvůrci v mezidobí "sáhli" na prakticky každý soubor v základní verzi hry, která je na vylisovaných médiích. Výsledkem mají být lépe vybalancované úkoly, hladší vývoj postavy, plynulejší chod hry i její celkově větší vyladění.

"Uvědomujeme si, že takový download zabere spoustu času, ale věříme, že po čtyř letech čekání se to vyplatí, protože vám to poskytne úžasný herní zážitek, jaký si zasloužíte," slibuje Klíma.

Na vině je prý způsob fungování licencovaného CryEngine, který vyžaduje opětovný download celého souboru, i když v něm změníte jen naprosté minimum dat (uvádí se, že je to nutné, i pokud se změní 1 KB v 2 GB souboru). To není moc pozitivní vyhlídka do budoucna, protože to znamená, že i budoucí patche budou rovněž objemné. Nezbývá než doufat, aby Warhorse tento fakt zohlednili do politiky s aktualizacemi, raději s menší frekvencí a více změnami naráz než každý den.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments