Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Po tisícovce předobjednávek Kingdom Come na každém obchodě

+ dvě hodiny z plné verze.

Hospodářské noviny, které vlastní stejný člověk (Zdeněk Bakala), co investoval do Warhorse Studios, překvapivě přinášejí nadstandardní pokrytí Kingdom Come Deliverance (Alza.cz).

Podle jimi oslovených obchodů jako JRC, Alza.cz či CZC nasbíral každý zhruba tisícovku předobjednávek, nejčastěji pro PC a PS4. To je solidní číslo vzhledem k faktu, že spousta lidí si hru pořídila už předtím na kickstarterové kampani či později přes stránky výrobce, kvůli čemuž to někteří vydavatelé považovali za riskantní počin. Ve zbytku světa se hovoří řádově o desítkách tisíc předobjednávek.

"Zájem ze strany zákazníků je velmi podobný jako v případě velkých herních titulů od tradičních světových vydavatelství," uvedl pro HN PR manažer jednoho ze zmíněných obchodů. Xzone dnes dokonce prohlásilo, že první várka hry tam je v podstatě vyprodaná - dva dny před 13. únorem, kdy je oficiální termín.

Předseda asociace České hry Pavel Barák zase míní, že jde o nejnákladnější herní projekt, co kdy v ČR vznikl. Takto velkých a s takovou produkcí podle něj nevychází ani ve světovém měřítku mnoho.

Watch on YouTube

Vybraní influenceři obdrželi plnou verzi v předstihu a bylo jim dovoleno natočit úplný začátek Kingdom Come, například Nikolai "Mazarini" Lazarev, který ještě před uvolněním embarga na recenze v úterý ráno zveřejnil dvouhodinové hraní s českým komentářem (výše).

Mikoláš "Tukan" Tuček, který bude moderovat startovní večírek, zase připravil speciální video pro Alza.cz, ve kterém se svým typickým stylem zabývá merchandise Kingdom Come či obrandovaným počítačem:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments