If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Downgrade Kingdom Come oproti betě?

Dokazují to obrázky.

Stinnou stránkou maximálně otevřeného vývoje, jaký v uplynulých letech předvedli Warhorse a dovolili nahlížet do zákulisí příprav jako málokterá jiná hra, je možnost srovnávat rozpracované verze s tou hotovou. Ta samozřejmě v minulých měsících musela projít řadou nezbytných optimalizací, aby vůbec někomu šlapala plynule.

A tak fanoušci začali řešit, jestli a proč je v prodávané PC verzi Kingdom Come Deliverance (Alza.cz) ořezána grafika oproti staré betě, kterou kdysi dávno dostali podporovatelé z Kickstarteru.

Uživatel design3d z ruského Shazoo pořídil obrázky údajně z té samé lokality v betě a ve finální hře - prý se shodným počasím a v obou případech na Ultra High nastavení.

Z nich je na první pohled zjevné, že nasvícení je nyní o něco horší, stejně tak se změnilo zpracování vegetace, resp. byla bohužel zmenšena její hustota. Stěžují si na to i mnozí podporovatelé z Kickstarteru, kteří se cítí být trochu oklamáni. Na druhou stranu je pravda, že beta šlapala výrazně pomaleji než finálka (na tom samém hardwaru).

Abyste tomu nerozuměli špatně: i současné Kingdom Come vypadá báječně, o tom není sporu, jen člověka trochu zamrzí, že předtím vizuál prostě působil ještě úchvatněji.

Kolegové z DSOGaming, který na tento downgrade upozornili, tvrdí, že při hraní dokončené verze zatím nebyli schopni nikde nalézt tak pěkné místo jako na screenshotu níže vytípaném z bety:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments