If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Příští hra Naughty Dog asi nebude third-person

Jsou otevřeni nápadům.

Na D.I.C.E. Summitu v Las Vegas měl přednášku kreativní šéf Naughty Dog, který lehce nastínil, co od nich asi tak můžeme čekat v budoucnu, tedy po dodělání The Last of Us 2 (Alza.cz), což se stane spíš až v příštím roce.

"Jsme naprosto otevřeni novým nápadům, co bude naším příštím projektem. Někdy si říkáme, že bychom se mohli chopit Half-Life 3 coby FPS," zavtipkoval před obecenstvem.

Neil Druckmann řekl, že jeho oblíbenými hrami jsou ty z third-person perspektivy, protože se prý osobně lépe sžije s postavami. Jedním dechem dodal, že vyprávění lze kvalitně spáchat i v pohledu z vlastních očí, což se prý některým hrám povedle nadmíru dobře.

Připustil, že jejich další hra už nemusí být v third-person pohledu jako Uncharted apod. Vzhledem k dovětku, že studio by rádo podniklo něco nového, nějaký jiný typ hry, je docela pravděpodobné, že příští hra už opravdu v tom third-personu nebude. Lze to pochopit, všichni jsou asi už vývojem third-person titulů unaveni a nejspíš touží po nějakém svěžím vánku.

"Když jsme začali dělat první The Last of Us, tým měl brainstorming, jestli bude first-person nebo third-person, stejně tak debatoval, zda to bude singleplayerová či multiplayerová záležitost. Když všechny střípky do sebe začaly zapadat, padlo rozhodnutí na third-person, ovšem s blíže umístěnou kamerou, aby to byl intimnější zážitek. To umožňuje podobné pocity, jako když vše sledujete z vlastních očí, ale současně může hráč vidět postavu," vrátil se mozek Naughty Dog o několik let zpět.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us: Part 2

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments