Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Opatrně, křehké: Loot-boxy v Battlefield V

EA se prý poučili.

Po kauze okolo Star Wars Battlefront 2, kde loot-boxy původně podmiňovaly vývoj postavy (než byly oficiálně vypnuty) a ovlivnilo to i cenu akcií celé firmy na burze, jsou Electronic Arts náležitě poučeni.

V chystaném Battlefield V z druhé světové (nedávné spekulace) proto hodlají přistoupit k tomuto ožehavému tématu velmi opatrně a citlivě.

Loot-boxy mají být v letošním dílu střílečky pouze kosmetického charakteru, zhruba jako to fungovalo minule v BF1 (Alza.cz).

Tuto zvěst zaslechli jak redaktoři sesterského USGameru, tak i na Kotaku:

"Nikdo z nás nebral kontroverzi okolo loot-boxů v SWBF2 na lehkou váhu. Už nebudeme dělat žádné pay-to-win funkce," měl jim sdělit jeden z lidí blízkých Battlefield V. Nikdo si prý nepřeje, aby si lidé jeho hru pamatovali jen kvůli tomu, že v ní byly otravné loot-boxy.

Jak známo, vlna odporu se na podzim zvedla kvůli tomu, že si člověk koupil hru za plnou cenu (ekvivalent 60 dolarů) a ta se pak opovažovala po něm chtít ještě další platby. Reagovala na to i ratingová organizace, která zvažuje zavedení nových označení her, které jsou založeny na této bázi, aby byli zákazníci předem varováni.

Read this next