If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč bylo Days Gone odloženo na 2019?

Insider prý zná důvod.

Vzhledem k podobnému survival námětu i dějišti The Last of Us 2 se mělo za to, že jedna z her vyjde letos a druhá příští rok, aby si vzájemně nelezly do zelí. Nakonec ovšem i Days Gone sklouzlo do roku 2019, oznámila oficiálně Sony, přestože ještě v lednu ho zařadila mezi hlavní PS4 tituly 2018.

Tehdy neřekla žádné detaily, proč tento překvapivý posun nastal, ale dozvěděli jsme se je aspoň dodatečně od insidera jménem Dominik Bosnjak, což je redaktor Androidheadline.

Na svém Twitteru uvedl, že prý k odkladu došlo čistě z obchodních důvodů, což se obvykle děje kvůli taktickému rozložení exkluzivit do delšího období. Vývoj Days Gone prý odsýpá dobře, úspěšně mělo dosáhnout několika interních milestonů a nemáme se tedy o jeho osud vůbec bát. Nyní má být vydání naplánováno na začátek fiskálního roku 2019 Sony, čili na duben 2019 (tím pádem by se pak The Last of Us 2 objevilo někdy na podzim 2019?).

Hra pojednává o motorkáři, který v postapokalyptickém severozápadě Ameriky (otevřený svět) ujíždí před zombíky a pokouší se přežít v dost nehostinných podmínkách tamní přírody, což doprovodí kvanta cutscén s vyprávěním větveného příběhu. Chystá ji studio Sony Bend, tvůrci Syphon Filter a odbočky Uncharted pro Vita. Podrobnosti o Days Gone v tomto článku nebo v prvním představení na E3 2016.

Cover image for YouTube videoDays Gone - E3 2016 Gameplay Demo | PS4
Cover image for YouTube videoDays Gone - E3 2017 Trailer | PS4

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Days Gone

PS4, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments