If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 16. března

Fortnite a Ark pro iPhone, dokument Darksiders, ocenění Mashinky, velkohubé plány Microsoftu...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru. ¨

- Už brzy bude spuštěn nový design Eurogameru (hned v ostré verzi, žádná beta), který nás zaměstnává většinu posledních dnů. Nebude revolucí, ale už byl po tolika letech od 2011 potřeba a přinese některé z vámi žádaných funkcí i nové řešení hlavní stránky, takže se pomalu rozlučte se starým dobrým layoutem.

- Na E3 2018 proběhne velký turnaj ve Fortnite mezi 50 celebritami a profesionálními hráči. Krom toho se chystá verze hry pro iPhone (crossplay je pouze volitelný), zatím byly rozeslány pozvánky účastníkům. Dobré je, že mobilní odnož bude aktualizována na stejné úrovni jako PC/PS4/X1.

Cover image for YouTube videoFortnite Battle Royale - Mobile Reveal Trailer

- Na mobily míří i jiný multiplayerový hit Ark Survival Evolved a i v případě těchto tyranosaurů půjde o plnohodnotný zážitek. Tvůrci jsou War Drum Studios, podepsaní pod porty GTA. Tato verze hry slibuje online hraní, 80 zvířat, levelování a podporu hry až pro 50 lidí.

Cover image for YouTube videoARK: Survival Evolved on Mobile!

- Valkyria Chronicles 4 na západních trzích 16. října 2018? Naznačuje to produktová stránka Amazonu (pro PS4/X1/Switch), zatímco v Japonsku vyleze příští týden.

- Gratulujeme Honzovi Zelenému k tomu, že Mashinky vyhrály ocenění pro nejlepší česko-slovenskou hru za rok 2017.

- Steam verze Final Fantasy 15 se podle SteamSpy za úvodní tři dny prodalo 200 tisíc kusů, což je za takovou dobrou konverzi zasloužené (Adrenalin 18.3.2 GPU drivery pro AMD karty určené právě pro tuto hru stahujte zde, mají zařídit až sedmiprocentní nárůst výkonu). Ještě více se dařilo Warhammer: Vermintide 2 s půl milionem kusů.

- Microsoft na konferenci GDC příští týden ukáže 50 nezávislých her včetně 18 nových. Jinak také vábí na údajně "největší E3 předváděčku Xboxu všech dob", která navíc proběhne na novém místě v Microsoft Theater.

- Iron Harvest hravě splnil základní cíl kampaně na Kickstarteru za dva dny, momentálně má vybráno 567 tisíc dolarů, což zajišťuje i mód New Game Plus.

- Noctis z Final Fantasy 15 se brzy stane DLC postavou do Tekken 7:

Cover image for YouTube videoTekken 7 - PS4/XB1/PC - Noctis (DLC 3 English Trailer)

- Pillars of Eternity 2 sklouzlo z dubna do 8. května, zatímco Neverwinter Nights Enhanced Edition upřesněno na 27. března.

- Finální epizoda Batman: Enemy Within s názvem Same Switch bude k mání koncem měsíce a zde je její startovní trailer:

Cover image for YouTube videoBatman: The Enemy Within

- Fanouškovská předělávka Fallout 3 do enginu Fallout 4 odpískána kvůli obavám z porušování práv Bethesdy, zejména na zvuky, vyplynulo z komunikace mezi studiem a tvůrci. Ten hlavní z nich nechtěl být odpovědný za pirátění cizího díla.

- Upoutávka na rozsáhlý oficiální dokument o sérii Darksiders:

Cover image for YouTube videoDarksiders: The Documentary Trailer | Gameumentary

- Původně čínská mobilní verze PUBG už jde hrát i na Západě, tady je návod, jak na to.

- Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr venku 11. května, oznámili Neocore Games společně s videem o bossech:

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments