If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

3. ČÁST ROZHOVORU o Xbox One v ČR

Jak s Kinectem, lokalizacemi, aplikacemi atd.

Po první a druhé části rozhovoru s Veronikou Brožovou, marketingovou manažerkou českého Microsoftu, dnes přinášíme závěrečnou várku otázek a odpovědí:

Pokud někdo nechce Kinect pro ovládání samotné konzole nebo pro hovory přes Skype, má podle tebe smysl si senzor kupovat? Kolik do konce roku vyjde nových her s podporou Kinectu? Je hraní s Kinectem nadále pro Microsoft důležité, nebo je spíš odepsané?

Kinect senzor pro nás je určitě důležitou součástí platformy Xbox a na tom se nic nemění. Vyslyšeli jsem hráče, pro které je primárně Xbox One určený, kteří Kinect senzor používají méně a proto jsme nabídli do trhu i variantu bez senzoru. Pro milovníky pohybového ovládání však stále zůstává dostupná verze s Kinectem. Mimo klasických her na Kinect jako Kinect Sports Rivals, Dance Central Spotlight nebo Xbox Fitness je i podpora třetích stran jako Shape Up, Just Dance a mnoho her které mají podporu Kinectu, jako Zoo Tycoon, Dead Rising 3 a další.

Proč při startu Xbox One chybí nějaké lokální aplikace speciálně určené pro české hráče? Dočkáme se nějakých, řekněme, do konce letošního roku? A můžeš prozradit, o jaké zaměřením půjde - filmy, sport, vzdělávání, jídlo atd.?

Další plány vývoje aplikací zatím nemůžeme komentovat.

Jak to bude s lokalizacemi her pro Xbox One, zejména těch firstparty exkluzivit? Bude nějaká z těch podzimních v češtině, nebo to je spíš otázka nejdříve příštího roku? A víš o některých budoucích thirdparty multiplatformních hrách, které budou i ve verzi na Xbox One česky?

Zrovna třeba hra Kinect sports Rivals se během podzima otevře s českým dabingem. Ze 3rd party her jsou zatím potvrzené NHL15, Assassin´s Creed Black Flag a Assassin´s Creed Unity, Zaklínač 3, nebo Watch Dogs.

Děkujeme za rozhovor. Chtěla bys závěrem něco vzkázat čtenářům českého Eurogameru?

Díky jak českému Eurogameru, tak jeho čtenářům za podporu Xboxu v Čechách a věříme že váš čas strávený na konzolích, ať již Xbox One nebo Xbox 360, bude pro vás nezapomenutelným zážitkem :)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments