Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Analytici: GTA V vyjde v březnu 2013 kvůli CoD

Nevyjde v tomto roce i kvůli posunu Max Payne 3.

Analytici z předních finančních společností se samozřejmě celkem pochopitelně zaobírají vydáním Grand Theft Auto V, protože nákup akcií Take Two před vydáním této hry a jejich prodáváním po vydání = obrovský balík vydělaných peněz. A je celkem zajímavé sledovat, co různí analytici soudí zejména s ohledem na oznámení, že Max Payne 3 vyjde nakonec až v květnu.

Mike Hickey ze společnosti National Alliance Capital Markets si myslí, že si budeme na GTA V muset ještě nějakou dobu počkat, ale neznamená to, že by hra nemusela vyjít už v tomto roce. "Je velice nepravděpodobné, že by Rockstar vydal Max Payne 3 i GTA V v květnu," říká a dává to smysl. "Očekáváme proto, že GTA V nevyjde podle původních předpokladů v květnu 2012, ale spíše v druhé polovině fiskálního roku společnosti." To znamená mezi zářím 2012 a březnem 2013.

S tím souhlasí také asi nejznámější herní analytik Michael Pachter. Podle něj by GTA V hodně prospělo, kdyby vyšlo v jiné období, než vychází Call of Duty. "GTA V prospěje, když dají Call of Duty trošku prostoru." Série Call of Duty vychází od roku 2003 v období mezi říjnem a listopadem.

Jesse Divnich z EEDAR říká: "Take Two pořád tvrdí, že docílí dvou dolarů za akcii ve fiskálním roce 2013, takže to znamená, že Grand Theft Auto V musí vyjít v březnu 2013."

Rockstar zatím publikoval na Grand Theft Auto V pouze krátký teaser trailer a žádné bližší informace o hře neřekli.

Read this next