Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

BILANCOVÁNÍ ROKU 2017: Česká pobočka Sony

Horizon, Knack 2, PlayStation VR...

Eurogamer i letos spáchal velkou anketu (nejen) mezi hlavními českými distributory, kterých jsme se optali na největší úspěchy roku či výhled do budoucna. Za českou pobočku Sony se dnes do bilancování pustil Jan Vavřík, PR a event manažer Sony Europe Limited.

1) Jak z pohledu vašich her a působení na trhu hodnotíte právě končící rok 2017 - která vámi distribuovaná hra ve 2017 pro vás byla trefou do černého, které se v ČR/SK nejvíce prodalo (případně kolik kusů? :), co letos překvapilo a co naopak zklamalo?

Letošek byl ve znamení velkých oznámení a výročí. Opravdovou trefou do černého je hra kandidující na mnoha herních serverech na hru roku - Horizon Zero Dawn s jejím podzimním DLC The Frozen Wilds. Trochu více jsme očekávali od titulu Knack 2, kde vývojáři vsadili na kooperativní hraní dvou hráčů, bohužel tomu valná většina našich zákazníků na chuť nepřišla. Již dekádu mohli být hráči součástí série Uncharted, která se dočkala zatím posledního titulu The Lost Legacy v netradičním obsazení dvou hlavních hrdinek. Mezi velké okamžiky tohoto roku rozhodně patří pokračování kultovní série Gran Turismo s podtitulem Sport, které se za krátkou dobu na trhu (vyšlo 18.10. 2017) stalo nejprodávanějším PS4 titulem roku 2017!

Systém PlayStation VR oslavil rok své existence příchodem nových a postupně se začíná zabydlovat v českých i slovenských domácnostech a podle nás to není náhoda, snažíme se totiž o to, aby bylo na PS VR opravdu co hrát, a proto si dnes mohou hráči užít více než 100 her a dalšího obsahu pro PS VR. Z letošního roku určitě stojí za zmínku náš Farpoint nebo z poslední doby kousky od třetích stran: Skyrim V VR a DOOM VFR.

Platforma PlayLink má za sebou první měsíce na trhu a k dostání je již první hra kompletně v češtině včetně dabingu (Hidden Agenda) a další budou přibývat v začátku roku 2018. No a rozhodně nesmíme zapomenout na češtinu pro Konzole PlayStation 4. Mnoho zákazníků se nás na toto téma několik let dotazovalo a jsme hrdí, že byly v letošním roce vidět velké posuny k tomu, aby pro českého a slovenského uživatele zůstal PlayStation tím nejlepším místem na hraní.

2) Od čeho si nejvíce slibujete ve 2018? Co by měl být z vašeho Q1/Q2 release-listu ten největší trhák a chystáte k němu pro české hráče případně spáchat něco speciálního?

Hned zkraje roku nás čeká opravdový příval her. PlayLink čeká příchod hry Frantics s českým dabingem. PlayStation komunita včetně nás, neboť jsme také hráči, vyhlíží návrat boha války - God of War. Hodně si také slibujeme od titulu Detroit: Become Human, už jen proto, že bylo možné si jej zahrát na Paris Games Weeku a reakce novinářů v sekci za zavřenými dveřmi naznačovaly, že se máme na co těšit a pro hráče by to mohl být opravdu neopakovatelný zážitek.

Nemůžeme zapomenout na tituly jako je Marvel´s Spiderman, Days Gone či Shadow of the Colossus. PlayStation VR lineup obohatí Bravo Team a horový titul Inpatient. U všech těchto titulů neopomeneme jejich zviditelnění a speciální akce. Ale nečekejte od nás všechny karty na stole ještě před tím, než otočíme kalendář. To bychom Vás ochudili o překvapení :)

Ostatní díly seriálu: Bilancování 2017 očima Comgadu (18.12.).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments