If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

CD Projekt o Zaklínači 2 v ČR

Upřesnil včerejší zprávu Namco Bandai.

Včerejší novinka o distribuci Zaklínače 2 firmou Namco Bandai vyvolala menší podvižení kvůli možným důsledkům na jeho uvedení v ČR. Eurogameru se kvůli tomu dnes ozval Milan Czarnowski, šéf lokalizačního oddělení a prokurista bývalého CD Projektu Czech, aby vysvětlil, že tisková zpráva od Namco Bandai nebyla úplně přesná.

V ní se psalo o získání práv Namco Bandai na region EMEA, což je běžná zkratka pro Evropu a Asii. Ale ve skutečnosti se tato distribuční smlouva mezi Namco Bandai a CDP týká jen zemí západní Evropy a nikoli České republiky. "Mám písemně potvrzeno, že na centrální a východní Evropu vlastní distribuční práva na Zaklínače 2 nadále polský CD Projekt Sp. z.o.o.," řekl EG Milan Czarnowski.

To signalizuje, že v Polsku si CDP hru asi vydá sám, aby se nemusel s nikým dělit, a že pro ČR, Maďarsko nebo třeba Rusko si ještě individuálně dohodne jiné obchodní partnery, protože tyto oblasti nepokrývá ten nový kontrakt s Namco Bandai. Asi jim tyto země nepřipadaly tak lukrativní, když je nedávno za neperspektivní označil i polský CD Projekt. Ten na tomto rozdělení distribučních práv také může více vydělat, než kdyby prodal celou Evropu v jednom balíku.

Proč je to tak důležité a proč je zástupce bývalého CD Projektu Czech tak agilní v této záležitosti? Protože kdyby Namco pokrývalo celou Evropu, dostala by Zaklínače 2 pod sebe automaticky Cenega Czech, partner Namca pro ČR, a to by pochopitelně bývalý CD Projekt Czech nepotěšilo. Ani ne tak kvůli osobní rovině, když do konkureční Cenegy před lety přešel kdysi klíčový muž CDP Chalid Himmat, nýbrž díky vysoké popularitě a prodejnosti prvního Zaklínače v ČR aneb jedné z mála her, na kterých tu může vydavatel slušně vydělat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments