If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

CD Projekt: DRM Zaklínače 2 se nebojte

Reakce na vyjádření Namca o ochraně.

Nedávno probíhaly internetem zvěsti, že by Zaklínač 2 snad mohl mít DRM ochranu, která by vyžadovala neustálé připojení k internetu. Tyto spekulace byly založeny na vysloveném názoru Oliviera Comteho, viceprezidenta Namco Bandai, což je západoevropský vydavatel Zaklínače 2.

Výrobce Zaklínače, polský CD Projekt, se proto nyní ozval, aby ujistil své fanoušky, že se není čeho bát: „Naši distributoři vyjádřili svůj názor na DRM podobnou té od Ubisoftu a nás hráči zavalují dotazy ohledně aplikace něčeho takového v Zaklínači 2. Není se čeho bát, nic zatím není rozhodnuto. Navíc je to jen soukromý názor. A vy znáte názor CD Projektu RED na DRM, že ano? ;-)“

CD Projekt je znám svým negativním přístupem ke striktním DRM ochranám a provozuje GOG.com, kde ochrany ze starších her naopak odstraňují. „Věříme, že je lepší motivovat lidi ke koupi výjimečnou kvalitou a přidanými hodnotami, než se pokoušet trestat pirátství,“ řekl Michal Kicinski webu GameCyte.

CD Projekt popřel použití DRM ochrany na způsob té od UbiSoftu i na oficiálním Twitter účtu pro Zaklínače, konkrétně zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 2: Assassins of Kings

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments