Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

CD Projektu by se nelíbil zákaz bazarových her

Zase získávají body u fanoušků.

Včerejší článek o tom, že jeden z tvůrců Saints Row by byl rád, kdyby nový Xbox neumožňoval používání bazarových her, vyvolalo spoustu reakcí a své se k celé věci rozhodl říct také CD Projekt. A ten stojí očividně spíše na straně hráčů.

Pokud by podle jejich slov spekulace o tom, že v novém Xboxu bazarové hry nepůjdou, byly pravdivé, vůbec by nešlo o pozitivní věc.

Adam Badowski, ředitel CD Projektu, řekl Eurogameru, že jediný způsob, jak lidi přinutit, aby si nekupovali bazarové hry - nebo aby si nestahovali pirátské kopie - je do svých produktů hodně investovat. "Přicházíme o peníze ne kvůli pirátům, ale proto, že se lidé rozhodli nekoupit naší hru," řekl. "Musíte investovat a zdokonalit svůj produkt, svojí hru a přesvědčit hráče, aby s námi byli a podpořili nás. Jsme nezávislí vývojáři, musíme dělat všechno pro to, abychom nemuseli propouštět lidi, musíme růst a mít dost síly na to vyrábět nové hry."

Podle jeho slov je velice důležité míst dobré vztahy s hráči, se svými zákazníky. A to je podle nich i způsob, jak zajistit, aby si lidé nekupovali bazarové hry, ale nové kopie. Michał Platkow-Gilewski, šéf marketingu CD Projektu, k tomu říká, že pokud by Microsoft implementoval takový zákaz do nových konzolí, znemožnili by hráčům možnost volby a určitě by se jim to negativně vrátilo.

"Hráči si musí sami vybrat," řekl. "Chtějí být s námi, protože se jim líbí naše produkty a věří v ně. A chtějí si je nechat doma v poličce, i když tu hru dvakrát nebo třikrát dohráli. Dělají to, protože mají možnost volby, a když jim ji znemožníme, možná to bude lepší pro byznys, ale tím mě někdo nutí mít doma hru, kterou doma mít nechci. Proti mé vůli."

The Witcher 2 - Xbox 360 teaser

Read this next