Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Crysis 2 v DX11 až za dlouho

Prozradil nám to důvěryhodný zdroj.

Hráči zakládající si na moderních grafických efektech se cítí trochu podvedeni, že v základním Crysis 2 pro PC nedostali slibovanou podporu grafického režimu DirectX 11. Včerejší vyjádření tvůrců i EA navíc působilo poněkud zvláštně, jako by se snad nikdy o něčem takovém vůbec nemluvilo.

Českému Eurogameru se dnes podařilo zjistit, jak to s tím nakonec bude. "Patch přidávající do Crysis 2 podporu DirectX 11 vyjde, ale odhadem až tak za dva až tři měsíce odteď," řekl nám důvěryhodný zdroj, který si nepřál být jmenován. Patch bude samozřejmě zdarma.

Vinu za zpoždění má mít podle něj Crytek, protože se prý rozmyslel předělat hru do DirectX 11 až v listopadu loňského roku, čili poměrně pozdě. Proto se to do vydání Crysis 2 nestihlo a stane se tak až v patchi někdy před letními prázdninami.

A co podpora DirectX 10, která byla přítomna už v prvním dílu Crysis, tehdy jen na Windows Vista, ale ve dvojce není? "Podpora DX10 teď nemá smysl, když hra poběží v novějším DX11," vysvětlil zdroj EG, proč jsou zatím hráči odkázáni jen na grafický mód DirectX 9.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Crysis 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments