Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Eurogamer E3 blog - den D mínus 2

Ještě z tepla domova v předcestovní horečce.

Velkých dojmů z her se na vás za chvíli začnou valit hromady, a tak jsme se rozhodli pokrytí největší herní události roku trochu odlehčit ždibkem neformálního čtiva v podobě tohoto E3 blogu. Jednou denně, počínaje dneškem a konče pátkem, tu najdete mé letmé zápisky z cesty a místa konání – co se líbilo, co zklamalo, brblání nad nedostatkem času, dopady spánkového deficitu, kolik hostesek stálo za to a které z nich mě pozvaly na večeři, a další poznámky, které by teoreticky nikoho nemusely zajímat, ale které snad pobaví a odreagují od tun formálních informací.

Teď ale ještě z tepla domova... Hodiny a hodiny e-mailování s distributory jsou za námi. Plán předváděček za zavřenými dveřmi mám už kompletní. Jen tak tak jsem tam do tří dnů cpal posledních pár dohodnutých prezentací a na menší firmy už nevyšlo místo vůbec (zastávka u nich až v srpnu na německém GamesComu), takže budu muset trochu improvizovat a stavit se, jedině když zbude chvilka času. Takový Gothic 4 si ale přeci nemůžu nechat uniknout!

Zítra budete mít šanci mrknout do mého E3 rozvrhu a získat tak představu, jaké vlastní články si asi kdy na českém Eurogameru přečtete. Už teď však prozradím, že co do náplně letošní E3 svou o rok starší sestřičku zadupe do země. A také doufám, že se všechny firmy poučily od 2K a LucasArts, kteří loni v rámci předváděček redaktorům rozdávali Red Bully. Těch bude potřeba hodně.

Výstava samotná začne v úterý 2. června, ovšem již den předtím ji budou předcházet některé tiskové konference (např. Microsoft nebo Ubisoft), které pokryjeme ve spolupráci s evropskými kolegy. Strašně rádi bychom to učinili formou přímého textového přenosu, ale ještě nevíme, zda se ho podaří včas rozchodit (to jsou holt ty nevýhody spuštění celého webu těsně před E3...).

Na losangelské mezinárodní letiště dosednu v pondělí někdy okolo sedmé večerní tamního času. Oproti jiným reportérům z evropských médií, kterých na E3 i kvůli krizi bude docela málo, mám tu výhodu, že poletím vnitrostátním spojem z Bostonu (nedaleko mého studijního bydliště New Hampshire na východě USA), takže by cestování nemělo tolik vyčerpat. Z letiště v Los Angeles pojedu okolo LA Convention Centre, a tak bych si rád cestou bleskově zastavil a místo dění, toho času už s dozajista tuze romantickými červánky v pozadí, aspoň nafotil. Uvidím, co na to taxikář a tma.

Bydlení mám zamluvené v Best Value Inn přímo v Downtownu Los Angeles, 20 minut pěšky od výstaviště, takže auto si odpustím a každý den protáhnu nohy. Vzhledem k náplni práce mi to vskutku prospěje. Jen doufám, že to přežiji ve zdraví, protože hotel je v nějaké zapadlé hispánské čtvrti a autoři uživatelských recenzí na internetu „by se tam už nikdy nevrátili“ nebo „se báli vycházet za tmy ven.“ No, aspoň už vím, proč vyšel tak levně. Ale postel, tekoucí vodu a internet mají – co víc si přát? Tak zatím a více zítra!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Milos Bohonek avatar

Milos Bohonek

Contributor

Comments