Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Epická nahrávka Battlefield 3

Silnice se láme pod nohama a panelák se řítí k zemi.

Včera jste možná četli dojmy Eurogameru, ani sebelepší popis však nenahradí vidět to na vlastní oči. Na internet se pokoutnou cestou dostala nahrávka neveřejné předváděčky Battlefield 3 na konferenci GDC s jinou pasáží, než byla ta oficiální ve středu. Neoslňuje kvalitou kvůli pořízení příruční kamerou, přesto nezbývá než redaktorům italského serveru Multiplayer.it do San Francisca poděkovat, protože něco tak epického asi naposledy bylo ve starém technologickém demu CryEngine2 s výbuchem atomovky (co se v Crysis ani nakonec nevyskytoval).

Obyčejné plazení se šachtami po chvíli přejde v hektickou městskou přestřelku u lávky pro pěší přes magistrálu, obklopenou palmami a stojícími opuštěnými auty (ano, jejich primitivní modely se nedají srovnávat s těmi ze závodních her ani z Mafie II), z nichž vychází hustý černý kouř na prolétající vrtulník. Zničitelné prostředí, jako je rozbité zábradlí lávky, má v nastalém chaosu přímý vliv na hratelnost, protože se těmito dírami střílí na dole pobíhající nepřátele.

Speciální pozornost si zaslouží nasvícení v reálném čase a geometrie všech výškových budov. Jaké to ale překvápko, když při kosení okolí ze střílny náhle dojde k zemětřesení a silnice se začne doslova lámat pod nohama v těch samých místech, kde jste předtím normálně pobíhali (efekt přímo během hraní, žádný přechod v cutscénu). A když se jedna z těch dosud řadových okolních budov s ohlušujícím rachotem a nepravidelně odpadávajícími kusy stěn zřítí přímo na (již mrtvého) hráče, přičemž s sebou bere i vrtulník nacházející se shodou náhod poblíž, musíme před tvůrci pouze smeknout pomyslný klobouk.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Po tomto vrcholu videa ještě poprvé zahlédneme kokpit stíhaček a výskok parašutistů ze zádi letadla, než se přesuneme k poslední etapě prezentace - vlivu denní doby na nasvícení panoramatu města, které v těchto záběrech velmi připomíná Mirrors Edge. Kdo si stěžoval, že mu v Battlefield 3 chybí více teplých barev, ten bude spokojen. Časně ranní a pozdně večerní nasvícení vrhá na město rozdílné barvy než polední světlo (z videí), zatímco v noci se zase rozsvítí světla v oknech mrakodrapů, pouliční lampy nebo střechy.

Čtyřminutovou nahrávku sledujte na YouTube tady či tady a stahujte zde či zde.

Battlefield 3 vyjde letos na podzim pro PC, PS3 a X360, další oficiální video se objeví ve středu 16. března - více v dojmech a preview.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 3

PS3, Xbox 360, PC, Nintendo 3DS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments