Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fallout: New Vegas tipy 2. část

Speciální útoky a kdy si zálohovat savy?

V prvním dílu článku jsme vám minule poradili ohledně správné volby společníků či jak se vypořádat s nejčastějšími chybami v základní prodávané verzi. Dnes pokračujeme s drobnostmi, které je škoda minout:

Speciální útoky

Pokud bojujete beze zbraní, lze během hry získat několik speciálních silnější úderů. Nejen že usnadní souboje, pokud šetříte náboji. Ale trošku zmírní stereotyp pěstních soubojů.

1) Ranger Takedown - V městečku Novak, v jednom z malých baráků na pozemku místního motelu, bydlí Ranger Andy. Stačí s ním prohodit pár slov a získáte nový úder, který protivníka srazí na zem.

2) Scribe Counter - Když do party naberete Veronicu, v rozhovoru z ní můžete vytáhnout informace, že by si přála trošku lepší hadry. Sežeňte oblečení zvané "Formal Wear" a věnujte jej Veronice. Odměnou vám bude další typ silného útoku. Vhodné oblečení lze nalézt například v kasínu Ultra-Luxe. A pokud nechcete krást, jeden kus dostanete při plnění místního questu automaticky.

3) Legion Assault - V Caesarově stanu posedává NPC jménem Lucius. Pokud vycvičíte boj beze zbraně alespoň na hodnotu 50, naučí vás další ze silnější útoků.

4) Khan Trick - V Red Canyon se nachází dva distributoři různých drog. V rámci questu, který vám zadají, je můžete naučit pár nových receptů, pokud máte dostatečné schopnosti. Za odměnu si vysloužíte poslední ze speciálních úderů, kterým můžete dočasně omráčit protivníka.

Narážky na Monty Pythona:

Fallout: New Vegas určitě potěší všechny fanoušky Monty Pythonů. Pokud si v úvodu hry vyberete speciální perk Wild Wasteland, pak hra narážkami nešetří:

1) K Caesarovi se dostanete přes lokaci Cottonwood Cove. Pokud prozkoumáte jednotlivé budovy, na jedné naleznete nápis "Romanes Eunt Domus". Kdo neví o co se jedná, ať povinně shlédne Život Briana. Druhý podobný, i když přeložený nápis lze nalézt i na samotné přehradě.

2) Svaté granáty: V jednom z kostelíků v radiací zamořeném městečku Camp Searchlight lze nalézt krabici s Holy grenades. Pro fanoušky filmu Svatý Grál opět příjemné překvapení.

3) A pokud chcete potkat gang babek z jednoho kratšího skeče (link), navštivte v předměstí New Vegas bar Atomic Wrangler a přijměte quest od Jamese. Při hledání sexbota s výstižným jménem FISTO na babky narazíte.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fallout: New Vegas

iOS, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Agarwel Idiriz

Contributor

Comments